“През 2012 г. много хора хулеха общината за прекратяване на

...
“През 2012 г. много хора хулеха общината за прекратяване на
Коментари Харесай

В Стара Загора ще заработи система за управление на трафика

“През 2012 година доста хора хулеха общината за преустановяване на договорите с частните превозвачи”, заяви по време на доклада си в четвъртък Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора. Резултат от тези дейности обаче са нови тролеи, рейсове и спирки. Предстои въвеждането на електронна продажба на билети и създаване на тарифна политика за ръководство на градския превоз, съобщи кметът. Предстои внедряването на система за ръководство на трафика, на камери и „ умни “ светофари.
Ремонтирани са и не престават поправки на значими транспортни артерии в града. Сред тях са бул. „ Руски “, ул. „ Отец Паисий “, които са и с напълно възобновени водопроводи, които са заменени от ВиК ЕООД за лична сметка, с цел да продължат ремонтните на улиците. За ремонта на „ Руски “ в правите от “Христо Ботев” до “Славянски” и от “Августа Траяна” до “Столетов” са изразходвани 450 хиляди лева, а за “Отец Паисий” от “Августа Траяна” до “Славянски” - 1,3 млн. лева
Почти за 290 000 лева е осъществен настоящият ремонт на четвъртокласната пътна мрежа в общината, регистрира се още Тодоров. Благоустроени са улици в селата Богомилово и Маджерито, ремонтирана е тротоарна настилка в Хан Аспарухово за над 46 000 лева С обезпечени от Агенция “Пътна инфраструктура” средства - 700 хиляди лева е осъществен ремонт на пътя от Старозагорските минерални бани до Пъстрово. Един млн. лева е цената на поетапното създаване на пътя Борово - Михайлово, от което е почнала реконструкцията на доста тежка права, заяви още в доклада си старозагорският кмет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР