През 2010 г. в една от чуждестранните развлекателни телевизионни програми

...
През 2010 г. в една от чуждестранните развлекателни телевизионни програми
Коментари Харесай

Вижте какво се случва сега с индонезийчето, което пафкаше по 40 цигари на ден

През 2010 година в една от задграничните развлекателни телевизионни стратегии сподели видео, в което двегодишно индонезийско момче пушеше цигари, безусловно една след друга. Този случай заинтересува обществеността и доста медии желаеха да опознаят момчето по-добре. В резултат на това стана ясно, че името му е Арди Ризал.
В едно от интервютата бащата на детето признава, че точно той е научил Арди да пуши, тъй като самият той е почнал да пуши рано и не вижда нищо неприятно в това. Всеки път, когато родителите му не помнят да дадат на сина си цигара, той стартира да плаче, да се пазари и да се оплаква от главоболие. Така съгласно татко си Арди съумява да пуши 40 цигари дневно.
След сходна информация, която развълнува обществеността, доста благотворителни компании в съдействие с индонезийските управляващи взеха решение взаимно да оказват помощ на момчето да се оправи с пристрастяването му.
Лекарите в центъра за реабилитация, където момчето се озовало, пробвайки се да намерят опция на цигарите му давали храна. Това не подобрило доста обстановката, защото момчето освен наддало на тегло, само че и получило висока степен на затлъстяване.
Заслужава да се означи, че Арди Ризал надалеч не е изолиран случай. Пушенето в Индонезия е доста постоянно и локалните поданици към момента не схващат цялата щета от това.
Според изследвания по-голямата част от индонезийците стартират да пушат на 6–9 години и не мислят да се откажат. Освен това продажбата на тютюневи произведения в тази страна на практика не е контролирана.
Що се отнася до Арди, благодарение на рехабилитационен център той съумя първо да се отърве от никотиновата взаимозависимост, а по-късно и от затлъстяването.
Ако вярвате на лекарите, те настояват, че макар необикновеното минало на момчето, той няма здравословни проблеми. Това обаче е добра вест.
Днес Арди Ризал е на 11 години и наподобява по този начин:
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР