През 2010 г. американският блогър Крейг Вентър създаде жив организъм

...
През 2010 г. американският блогър Крейг Вентър създаде жив организъм
Коментари Харесай

Изкуствено създадена бактерия застрашава човечеството

През 2010 година американският блогър Крейг Вентър сътвори жив организъм с моделирана от индивида ДНК. Още тогава научната общественост излезе с мнението, че това е голяма стъпка за човечеството, с която се приближава до своя Създател.

Изкуствено основаната в Съединени американски щати бактерия „ Синтия ” е инициирана от BP - Бритиш петролиум. Главната ѝ цел е била безусловно да „ изяде ” петрола във водите на Мексиканския залив.

Тази другояче скъпа процедура със основаната бактерия излизала извънредно на ниска цена. Но както може да се чака, тогава никой не е помислил, че много постоянно евтиното излиза скъпо.

 Мексиакнски залив

През 2011 година „ Синтия ” е програмирана да се храни с петрол и да се възпроизвежда извънредно бързо. През първите няколко месеца тя вършела работата си чудесно. Скоро по-късно обаче се обърнала против своя основател. Синтетичната бактерия сама решила да смени „ диетата ” си и предходна на живи организми.

Днес учени с паника наблюдават развиването на “Синтия ”. Доста от тях свързват протичащото се с Апокалипсиса, а стартирането на бактерията се съпоставя с отварянето на кутията на Пандора.

Регистрираните случаи на всеобщо измиране на типове е реалност. В Арканзас са измрели над 5 000 птици, а в Северна Луизиана – 100 000. 128 души, които са работели или работят по очистване на повредата в Мексиканския залив, са болни от незнаен синдром.

 Мексикански залив петрол

Той няма аналог и не може да бъде оздравял с каквито и да било лекарства. Именно сходен е и маниерът, заложен в „ Синтия ”.

Бактерията свободно се разнася от океанските течения. Смята се, че с темповете, с които се развива, скоро ще заплаши и Европа.

Смята се, че грешката при основаването на „ Синтия ” е направена преднамерено. Другият вид обаче, който звучи по-разумно, е, че като всяко друго живо създание и по отношение на заложения и бърз напредък и размножаване, тя мутира.

А по този метод се отделя и става изцяло самостоятелна от своя основател – човек. Той на собствен ред може да е отговорен за личното си изгубване.

И както в античната митология, след отварянето на кутията на Пандора и излизането на всички страшни заболявания и беди, на дъното остава единствено вярата, по този начин и на нас остава само тя.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР