"През 2009 година у нас загинаха много млади хора от

...
"През 2009 година у нас загинаха много млади хора от
Коментари Харесай

Д-р София Ангелова обясни как COVID-19 навлиза в белите дробове и за какво се закрепя

"През 2009 година у нас починаха доста младежи от свински грип ". Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия дългогодишният белодробен експерт доктор София Ангелова.

"Ние преживяхме свинския грип, работихме с елементарни маски и престилки, нямахме защитни дрехи. Всеки болен, постъпил при нас с грипоподобни признаци беше проучен и след месец получихме информация, че 80% от изследваните пациенти бяха с H1N1. Тогава починаха доста младежи, тогава сме видяли злокобни фотоси.

Отиваш на работа, виждаш една рентгенография, отиваш на идващия ден - виждаш напълно друга рентгенография на същия човек, или този пациент към този момент е в незабавно поделение или този пациент към този момент не е сред нас, напомни си тя.

Д-р Ангелова посочи, че починалите са в резултат на затруднения - тежки пневмонии с остра дихателна непълнота.

Припомняме, че предходната седмица в същото студио проф. Хинков заяви за хилядна смъртност от свинския грип у нас. В следствие той посочи, че става дума за смъртност след затруднения в дълъг интервал от време - от късната есен на 2008 до пролетта на 2009 година.

За COVID-19 доктор Ангелова съобщи, че не всички боледуват и могат да развият тежката пневмония.

Пулмолозите отделят хората, които са рискови - това са сърдечносъдово болните, белодробно болните, хората с диабет и други съществени болести. В тази група влизат и пушачите, тъй като тютюнопушенето поврежда локалната отбрана на белия дроб, сподели доктор Ангелова.

Тя прикани белодробните пациенти да одобряват постоянно своите лекарства и отхвърли, че при Коронавирус 19 не би трябвало да се употребяват кортикостероиди

Какво става с белия дроб, когато пациент е инфектиран с COVID-19:

"Проблемът е в това, че в белите дробове има рецептори, към които се закача коронавирусът. Те са повече в долната част, само че ги има и в горната. Затова, когато е закачен в горната част на дихателните пътища, тестванията откриват вируса ".

Цялото видео с пулмолога може да видите ТУК.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР