През 2006 г. научихме, че Плутон ни e лъгал повече

...
През 2006 г. научихме, че Плутон ни e лъгал повече
Коментари Харесай

Плутон не е планета, не е и планета джудже, а голяма комета?!

През 2006 година научихме, че Плутон ни e лъгал повече от седемдесет години – в края на краищата не бил планета, а планета джудже. Учените прекараха повече от десетилетие с цел да се оправят с новата доктрина и да я вместят в съществуващото познание за Слънчевата система.

Сега обаче, излиза наяве, че те са решили още веднъж да отворят тази „ остаряла рана “ и още веднъж да разискват идентичността на Плутон.

Ново изследване твърди, че „ Малкото Небесно тяло може да не е планета или даже планета джудже, а просто купчина комети. Изданието Popular Mechanics оповестява, че данните събрани от галактически кораби, изучавали Плутон и кометата на име 67P (Чурюмов-Герасименко), са се оказали доста сходни.

Съставът както на Плутон, по този начин и на комета 67P е еднакъв. Това им дава съображение да допускат, че Плутон е част от от дълго време появили се комети. По-конкретно, откривателите проучили хладилник на повърхността на Плутон, наименуван Спутник Планум (Sputnik Planum) и сравнили нивата на азот вътре в ледника с тези на азот в състава на комета 67P.

„ Открихме завладяваща съгласуемост сред количеството азот в ледника и количеството, което би се очаквало да е налично, в случай че Плутон се e формирал от агломерацията от към един милиард комети или други обекти на Кайперовия пояс, сходни по химически състав на комета 67P “, споделя създателят на проучването Кристофър Глейн пред изданието Esquire.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР