През 2005 г. Маккарти публикува романа Няма място за старите

...
През 2005 г. Маккарти публикува романа Няма място за старите
Коментари Харесай

Отиде си Кормак Маккарти, авторът на Пътят и Няма място за старите кучета

През 2005 година Маккарти разгласява романа " Няма място за старите кучета ", който по-късно е приспособен за огромния екран. Филмът на братята Коен, в който основната роля се извършва от Хавиер Бардем, е отличен с премия " Оскар ". За романа си " Пътят " от 2006 година писателят печели премията " Пулицър ".

Американският публицист Кормак Маккарти, притежател на премията " Пулицър ", умря на 89-годишна възраст, оповестиха информационните организации, като цитираха неговия сътрудник. 

Смъртта на създателя, прочут с романите си " Пътят ", " Няма място за старите кучета ", " Кървав меридиан ", е настъпила в дома му в Санта Фе, щата Ню Мексико, във вторник, 13 юни.

Нихилистичните и жестоки разкази на Маккарти за американската граница му носят награди, кино акомодации и безсънни нощи за читателите.

Кормак Маккарти е може би най-големият американски публицист след Ърнест Хемингуей или Уилям Фокнър, отбелязва Ройтерс. 

Малко прочут в първите към 60 години от живота си, възторжени мнения за романа " Всички красиви коне " от 1992 година - първият от " Трилогията за границата ", трансформират това. 

Творбата се трансформира в бестселър на в. " Ню Йорк таймс " и от нея са продадени в 190 000 копия с твърди корици единствено в първите шест месеца след публикуването ѝ. 

През 2005 година Маккарти разгласява романа " Няма място за старите кучета ", който по-късно е приспособен за огромния екран. Филмът на братята Коен, в който основната роля се извършва от Хавиер Бардем, е отличен с премия " Оскар ". 

За романа си " Пътят " от 2006 година писателят печели премията " Пулицър ".

Маккарти в никакъв случай не се появява на аления килим. Той пази ревностно персоналния си живот и съвсем в никакъв случай не дава изявленията. Писателят обаче направи изключение за Опра Уинфри през 2007 година " Не мисля, че (интервютата) са потребни... Ако отделяш доста време за това да мислиш по какъв начин да напишеш книга, евентуално не би трябвало да мислиш за това, а да го направиш ", сподели тогава той. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР