През 2003 г. в пустинята Атакама, Северно Чили, изследователи откриват

...
През 2003 г. в пустинята Атакама, Северно Чили, изследователи откриват
Коментари Харесай

Ата е най-странното откритие в пустинята Атакама – човек или извънземно

През 2003 година в пустинята Атакама, Северно Чили, откриватели откриват един изключително забавен скелет. Разкопките са правени в по този начин наречения нереален град Ла Нория. Неговата повърхност е скромна, само че самият скелет е нещо, което мнозина към момента не са виждали. Размерите на останките са към 15 сантиметра на дължина.

По някаква причина съществото има конусова глава, преброени са към 10 чифта ребра, до момента в който индивидът нормално има 12 чифта или 24 ребра. Откритие от този сан незабавно кара множеството запалянковци и конспиратори по тематиката за извънземните да се задейства. Мнозина не стопират да настояват, че откритието е на малко извънземно. Други откриватели ще позволен, че най-вероятно става въпрос за ранен примат, който няма доста общо с индивидът, който познаваме през днешния ден. За да има някакво съгласие сред всички страни, учените назовават своето изобретение „ Скелетът от Атакама “ или „ Ата “ за по-кратко.

Отговор няма към 7 години, никой не може да допусне или да разбере какво в действителност е това създание. През 2010 година се прави генетично проучване на останките и доказване, че макар странните разновидности, това е било човешко създание. Откритието зад тази инспекция ни подсказва, че става въпрос за човек, който е на няколко хиляди години. Учените, разгласили този материал, припомнят, че не са участвали нито при взимането на ДНК материалите, нито при самите обработки на данните.

За тестването на ДНК материал е бил нужен един квадратен милиметър кост, която отлита за Съединени американски щати. Проверката на ДНК целокупност показва, че скелетът е на най-малко 500 години. Европейското ДНК и инспекцията на прадедите демонстрира, че скелетът може да е и относително по-млад. Интересното в този случай е, че науката подсказва и нещо друго – това тяло е имало няколко синдрома, които са спомогнали за странните промени. Учените са безапелационни, че скелетът е принадлежал на чилийска жена, само че и до през днешния ден не престават проучванията, които да разкрият още доста информация.

Това е било момиче с доста ДНК разновидности. Тепърва ще се изследват разновидностите и гените, които са довели до тъкмо такава конструкция. Скандалите не престават, тъй като учените са получили ДНК-то изцяло незаконно и са създали разнообразни проби без знанието на страната. Скандалите към Ата не са малко, само че пък стигаме до другият въпрос: по какъв начин останките са се запазили?

Пустинята Атакама се намира сред Андите и Чилийските скалисти планини. Площта ѝ е към 105 хиляди квадратни километра. Като една от най-сухите пустини на планетата, нейната съществена работа е да резервира всички следи на цивилизацията. Това е пустиня, която е стояла повече от 150 милиона години без никаква растителност и до през днешния ден е един от рекордьорите по отношение на най-сухото място на света. За да добием малко повече визия по отношение на този интервал от години, тиранозавърът Рекс е живял преди 66 милиона години. Учени като Артър Аудерхайд ще потвърдят, че едно тяло в тази пустиня ще се трансформира в мумия без никакви други обработки или поддръжка.

Природата не може да бъде единсвената със заслуга в това изобретение. Древните чинчохоро са имали традиция в спомагателното култивиране и мумифициране на тялото, затова Ата е била добре готова за предпазване в историята.

Данните от изследването сочат, че Ла Нория не е последното място на Ата. Тя е била заровена другаде, а по-късно преместена, това демонстрират останките от нитрат по костите. Въпросният детайл се употребява за торене, а преди градът да бъде зарязан, Ла Нория е била известна с производството на нитрати и изпращането по железопътната линия. Единственият проблем е, че мините са на много по-сериозно разстояние от местоположението на града. Отделно от това знаем, че всеки гражданин е бил изложен на извънредно жестока радиация от слънчевите лъчи, липса на вода и лимитирани запаси. През нощта всеки би трябвало да оцелява на извънредно жестоките студове в пустинята, а персоналната хигиена е изгубена идея. В такива региони е изцяло обикновено да се забележи и висока смъртност, както и разновидности.

Ата е нещо, което науката не е виждала, само че даже и откритието и идва с редица конспирации. Някои настояват, че е открита в нещо сходно на гробище, други сочат, че тялото е непокътнато в долап на къща. Някъде по целия път се намира и покупател на име Рамон Навиа-Осорио. Испанският предприемач е частен колекционер и президент на Института за проучвания на екзобиологични науки – насочен е най-вече към извънземни.

Навиа-Осорио ще се срещне с нло откривателят Стивън Греър, който през 2009 година ще упорства от Съединени американски щати да разкрият всичката информация за извънземни, която имат. Според него, американците разполагат с други наследници на Ата, само че не разкриват информацията. Това не пречи на учените от Съединени американски щати да изискат въпросния детайл, с цел да създадат проучване. Учените по-късно ще посочат, че става въпрос за мъртвородено дете, което е умряло в тялото на майката. Повторно проучване счита, че Ата може би е доста по-млада и няма по какъв начин да бъде обвързана с извънземни, разнообразни опити и други проблеми.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР