През 20-те и 30-те години на ХХ в. стада овце

...
През 20-те и 30-те години на ХХ в. стада овце
Коментари Харесай

Лондон: Овце вместо косачки в парковете УНИКАЛНИ СНИМКИ

През 20-те и 30-те години на ХХ в. стада овце постоянно са пускани из парковете, с цел да поддържат тревата и да понижат разноските за косене.

Вместо градинарски компании, овчарите по това време са се съревновавали кой ще получи достойнството да закара стадото си да попасе в Хайд парк, Кенсингтън гардънс, Клапам комън и други паркове и тревни площи в британската столица, споделя vesti.bg.

Колкото и примитивно да звучи, решението да оставят животните да вършат това, което по този начин или другояче вършат по през целия ден, е много практично.

Овцете освен опасват тревата, поддържайки я къса, само че и я оторяват и разпръзскват торта с копитата си. Те нямат потребност от бензин и нафта, тъй като тревата е техният „ бензин “.

И макар че животните изискват други грижи, решението на Лондон от преди съвсем 100 години е един много добър образец за екологична процедура, която може да се ползва и през днешния ден (ако в действителност се интересуваме от замърсяването на околната среда и измененията в климата).

Предвид обстоятелството, че мъжът и животните провървяват стотици километри, с цел да доближат до столицата, в Народното събрание сър Хари Бритън пита: „ Никакви британски овце ли нямаше разполагаем? “. Лондончани си напомнят за положителния остарял способ за екологично и икономично косене на огромни тревни площи и го вкарват в парка Хампстед Хит като екоалтернатива на косачките.

Би Би Си и други медии оповестиха за решението на притежателя на парка - "Сити ъф Лондон корпорейшън ", да пусне дребни овце из избрани елементи на парка вместо косачи или косачки. Така за пръв път от повече от 60 години в Лондон овце ще се грижат за поддръжката на тревните площи.

От "Сити ъф Лондон корпорейшън " осведомят, че в случай че поректът се окаже сполучлив, овцете ще бъдат пуснати из целия парк.

Ето и фотоси от този интервал:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР