През 1999 г. Бил Гейтс написа книга, озаглавена Бизнес със

...
През 1999 г. Бил Гейтс написа книга, озаглавена Бизнес със
Коментари Харесай

Бил Гейтс предсказа тези 15 неща, свързани с бъдещето

През 1999 година Бил Гейтс написа книга, озаглавена " Бизнес със скоростта на мисълта. " В нея милиардерът прави 15 смели предсказания, които по това време несъмнено са звучали неуместно. Но в действителност прогнозите му се оказват оракулски. Ето 15-те прогнози, които Гейтс е направил преди 20 години - и какъв брой близо са те до сбъдването си.

1: Сайтове за съпоставяне на цени

Прогнозата на Гейтс: " Ще бъдат създадени автоматизирани услуги за съпоставяне на цени, които ще разрешават на хората да виждат цените в многочислени уеб уеб сайтове, което ще ги улесни в намирането на най-евтиния артикул във всевъзможни сектори. "
Какво следим сега: Можете елементарно да потърсите артикул в Гугъл или Amazon и да получите разнообразни цени. Сайтове като NexTag и PriceGrabber са основани особено за съпоставяне на цени.

2: Мобилни устройства

Прогнозата на Гейтс: " Хората ще носят със себе си устройства, които ще им разрешават непрекъснато да поддържат контакт и да правят по електронен път бизнес-операции отвред. Те ще могат да преглеждат новините, да ревизират полетите, за които имат билети, да получават информация от финансовите пазари, и да вършат съвсем всичко друго върху тези устройства. "

Какво следим сега: Смартфоните, а към този момент и смарт часовниците, вършат всичко това.

3: Незабавни разплащания и финансиране онлайн, по-добро опазване на здравето през уеб

Прогнозата на Гейтс: " Хората ще заплащат сметките си, ще управляват финансите си и ще споделят с лекарите си през Интернет. "

Какво следим сега: Технологията не е съумяла още да промени опазването на здравето по метода, по който Uber го направи с превоза, само че уеб сайтове като ZocDoc се пробват да улеснят намирането на доктор и записването на час. Стартъпи като One Medical и Forward се пробват да трансформират лекарските услуги, като оферират месечни абонаменти за онлайн и основано на данни опазване на здравето.
Можете също към този момент да вземате заем онлайн посредством уеб сайтове като Lending Club и с лекост да правите разплащания през уеб сайтове и приложения като PayPal и Venmo.

4: Персонални асистенти и интернет на движимостите

Прогнозата на Гейтс: " Ще бъдат създадени ‘лични спътници'. Те ще свързват и синхронизират всичките ви устройства по образован метод, без значение дали са вкъщи или в офиса, и ще им разрешават да обменят данни. Устройствата ще ревизират имейла ви или известията ви и ще демонстрират информацията, която ви е нужна. Когато отивате в магазина, можете да им кажете какви предписания желаете да приготвите, и те ще приготвят лист със съставки, които би трябвало да купите. И те ще осведомят всички устройства, които употребявате, за покупките и графика ви, като ще им разрешават автоматизирано да се приспособяват към това, което вършиме. "

Какво следим сега: Гугъл Now, образован асистент, който работи в мобилните устройства, стартира да върви в тази посока. Междувременно смарт устройства като Nest събират данни за дневния ви график и автоматизирано трансформират температурата на къщата.

Има също по този начин и огромна вълна от следени гласово устройства, като Amazon Echo и Гугъл Home, от които можете да поискате да ви прочетат имейла ви, или да ви направляват в рецептите, до момента в който готвите.

5: Онлайн надзор на дома

Прогнозата на Гейтс: " Постоянно видео от вкъщи ви ще стане публикувана процедура, като ще ви осведоми по кое време някой ви търси, до момента в който не сте вкъщи. "
Какво следим сега: Гугъл купиха Dropcam, производител на домашни охранителни камери, за $555 млн. през 2014 година Това обаче беше единствено началото - Ring създават дребна камера в звънец, която може да ви покаже кой стои пред вратата. Има даже камери като Petcube, които ви разрешават да контролирате лазер, тъй че да играете с домашните си любимци, когато сте надалеч от вкъщи.

6: Социални медии

Прогнозата на Гейтс: " Ще бъдат известни частни уеб уеб сайтове за приятелите и роднините ви, които ще ви разрешават да пишете и да планирате събития. "

Какво следим сега: 2 милиарда души към този момент употребяват Фейсбук, с цел да виждат какво вършат приятелите им и да възнамеряват събития. Съществуват също и Snapchat, Instagram, WhatsApp и Фейсбук Messenger, наедно с детонация от други по-малки обществени мрежи, които премного сбъдват тази прогноза.

7: Автоматизирани промо-оферти

Прогнозата на Гейтс: " Софтуер, който знае по кое време сте купили билети за пътешестване, употребява тази информация, с цел да предлага какво да вършиме на целевата дестинация. Той предлага развлечения, занимания, отстъпки, предложения и по-ниски цени за всичко, в което желаете да участвате. "
Какво следим сега: Туристически уеб сайтове като Expedia и Kayak оферират предложения на база минали покупки на потребителя. Гугъл и Фейсбук могат да оферират промо-реклами на база местоположението и ползите на потребителите. Airbnb, който разрешава на хората да отсядат в домове, вместо в хотели, стартира да предлага профилирани пътувания, тъй че да можете да живеете като локалните хора.

8: Спортни дискусионни уеб сайтове онлайн

Прогнозата на Гейтс: " Докато гледате спортно съревнование по малкия екран, услуги ще ви разрешават да обсъждате какво се случва вреално време, и да участвате в надпревари, където да гласувате за това кой смятате, че ще завоюва. "

Какво следим сега: Много обществени медии оферират това, като Twitter е очевидният водач - и даже се предлага стрийминг на някои мачове. Можете също да оставяте мнения в действително време на спортни уеб сайтове като ESPN.

9: Умни реклами

Прогнозата на Гейтс: " Устройствата ще имат умни реклами. Те ще знаят трендовете в покупките ви и ще демонстрират реклами, приспособени съгласно вашите желания. "

Какво следим сега: Просто погледнете рекламите, които виждате във Фейсбук или Гугъл - множеството онлайн рекламни услуги разполагат с такава функционалност, където рекламодателите могат да таргетират консуматори на база историята на кликовете им, ползите им и досегашните им покупки.

10: Връзки към уеб сайтове по време на тв излъчвания онлайн

Прогнозата на Гейтс: " Телевизионните излъчвания ще включват връзки към съответстващи уеб уеб сайтове и наличие, които допълват това, което гледате. "
Какво следим сега: Почти всяка реклама в наши дни приканва фена да посети уеб уебсайт, да следва компанията в Twitter, или да сканира QR код, с цел да я добави в Snapchat. Рядко е да забележим предаване без връзки към уеб уеб сайтове.

11: Онлайн дискусионни конгреси

Прогнозата на Гейтс: " Обитателите на градове и страни ще могат да организират интернет-базирани полемики, свързани с въпроси, които ги засягат, от рода на локална политика, градско обмисляне или сигурност. "

Какво следим сега: Повечето новинарски уеб сайтове имат раздели с мнения, където хората могат да организират полемики в действително време, а доста уеб сайтове имат и конгреси, където хората да питат и да дават отговор на избрани въпроси. Twitter и Фейсбук изиграха роля в политически революции в Либия, Египет и Тунис, както и в придвижването Black Lives Matter в Съединени американски щати.

12: Базирани на ползи онлайн уеб сайтове

Прогнозата на Гейтс: " Онлайн общностите няма да се въздействат от местоположението ви, а от вашите ползи. "
Какво следим сега: Всякакви новинарски уеб сайтове и онлайн общности се концентрират върху съответни тематики. Много новинарски уеб сайтове са се разширили и включват обособени " вертикали ", предлагащи по-задълбочено отразяване по дадена тематика. Reddit е отличен образец за уеб уебсайт, разграничен на подгрупи, " събредити ", които се концентрират върху ползи, а не върху това кого познавате или къде се намирате.

13: Софтуер за ръководство на планове

Прогнозата на Гейтс: " Мениджърите на планове, които се пробват да съберат екип, ще могат да го сторят онлайн, като опишат плана и получат рекомендации за хора разполагаем, които биха дали отговор на техните условия. "

Какво следим сега: Голяма част от софтуера за ръководство на работния развой в корпоративния бизнес прави гражданска война в метода на набиране на хора, съставяне на екипи и предоставяне на задания на другите.

14: Онлайн набиране на фрагменти

Прогнозата на Гейтс: " По сходен метод хората, търсещи работа, ще могат да намират благоприятни условия за претовареност онлайн, като афишират ползите, потребностите и профилираните си умения. "
Какво следим сега: Сайтове като LinkedIn разрешават на потребителите да качват своите автобиографии и да си намират работа на база ползи и потребности, а работодателите могат да търсят фрагменти на база профилирани умения.

15: Социален бизнес програмен продукт

Прогнозата на Гейтс: " Компаниите ще могат да се конкурират за претовареност, без значение дали задачата е строителен план, фотоси на филм или рекламна акция. Това ще е дейно и за огромни компании, които желаят да аутсорснат работни процеси, с които всекидневно не се занимават, и за компании, търсещи нови клиенти, и за корпорации, които нямат желан снабдител на мечтаната услуга. "

Какво следим сега: Голяма част от корпоративния програмен продукт се концентрира върху обществените аспекти, тъй че потребителите могат да се свързват с други компании и да стартират полемики, водещи до по-мащабни планове, непосредствено в приложенията. Така наречената " поръчкова стопанска система ", със уеб сайтове като Upwork, разрешава на огромните компании елементарно да се свързват с фрилансъри-дизайнери, създатели или инженери, с цел да правят те работа, която компанията се стреми да аутсорсне.

Източник: webcafe.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР