През 1997 г. бюджетът е влязъл в сила на 1

...
През 1997 г. бюджетът е влязъл в сила на 1
Коментари Харесай

Икономистът Георги Ангелов: Бюджетът трябва да се удължи до 1 юли, за да може редовният кабинет да разработи нов

" През 1997 година бюджетът е влезнал в действие на 1 юли, а това е реалистичната дата и за тази година.  Това значи, че удължителният закон ще би трябвало да се удължи от 10 юни до 1 юли. Така ще се даде още време и новото държавно управление да създаде нов бюджет със своя визия. Това заяви  икономистът Георги Ангелов пред Нова телевизия. Той напомни, че след 10 юни 2023 година нито един разход не може да се прави без гласоподаване в Народното събрание. Удължителният закон не може да работи второто полугодие, тъй като има повече разноски, в сравнение с доходи. 

Европейска комисия насочи стопански рекомендации към България. Първата е да се прекратят ограниченията за енергийна поддръжка, планувани до края на годината, като спестените средства се насочат към понижаване на държавния недостиг, напомни Георги Ангелов.

Според него до зимата е ясно, че няма да има потребност от обезщетения за бизнеса. " През зимата има терзание, че могат да се вдигнат цените. Това бизнесът ще го понесе като разход. Трябва да се мисли за обезщетения, само че не за всички, на калпак. Не е почтено тези, които основават инфлацията, да бъдат обезщетени. Тези, които са потърпевши, би трябвало да се мисли по какъв начин да не пострадат отново ", уточни той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР