През 1996 година 43-годишният шотландец Томас Хамилтън разстреля 16 ученици

...
През 1996 година 43-годишният шотландец Томас Хамилтън разстреля 16 ученици
Коментари Харесай

Бивш скаут педофил разстреля 16 деца, когато разбра, че сестра му е негова майка

През 1996 година 43-годишният шотландец Томас Хамилтън разстреля 16 възпитаници и един възпитател в началното учебно заведение на град Данблейн, а по-късно се самоуби. Идеята да убие децата се родила в мозъка на психопата по време на водни процедури в дома на майка му, която той в течение на 20 години считал за своя сестра. Наскоро станаха известно нови детайлности по това дело.
Престъпникът, направил едно от най-масовите убийства в историята на Англия, измислил своя кървясъл проект, взимайки в навечерието на клането вана в дома на майка си. Неизвестните до в този момент детайлности се разкриват в новия документален сериал " Убийците и техните майки ".

На 13 март 1996 година 43-годишният Томас Хамилтън, въоръжен с два автоматизирани револвера и два револвера, отива в началното учебно заведение в Данблейн, убива 16 деца и едун възрастен. Трагедията става мотив за ожесточаването на английското законодателство в областта на контрола върху оръжията.

В сериала " Убийците и техните майки " се споделя, че до 20-годишна възраст Хамилтън е считал майка си за своя родна сестра. Когато той научил истината, това не могло да не окаже въздействие върху душeвността на бъдещия палач, споделят експертите. Освен това, в детството си Хамилтън е бил водач на отряд скаути, а по-късно е основат клуба " клуб за момчета ", което дава мотив за размишления върху това, дали той не е имал педофилски пристрастености. Отделно се загатва и мощната му пристрастеност към револверите, които той наричал свои деца.

На сутринта на съдбовния ден Хамилтън, въоръжен с четири револвера и стотици патрони, прерязал телефонния кабел на началното учебно заведение в Данблейн, а по-късно проникнал във физкултурния салон, където е имало 28 възпитаници. Още с влизането си той открива огън. Хамилтън убива 16 деца на към 5 години и 45-годишната учителка Гуен Майър. Ранява още 16 души. След това се самоубива. " Ужасно е да виждаш по какъв начин пред очите ти умират деца. Още повече боли, когато те са твои възпитаници ", споделя Рон Тайлър, някогашен шеф на учебното заведение в Данблейн.
Трагедията в Шотландия раздрусва цялата нация и става мощен подтик за смяна на законите във Англия по отношение на огнестрелното оръжие. В резултат той става един от най-суровите в света.


По време на миналогодишната работа, отдадена на 20-та годишнина от кървавите събития, настоятелят на локалния Колин Ренвик означи: " В този заплашителен ден ние се научихме да ценим поддръжката и молитвите на другите хора, където и да се намират те. В същото време, ние осъзнахме значимостта да уединението и покоя, които са ни нужни в най-трудните минути на нашия живот ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР