През 1990 година Бърт и Джон Джакобс тръгват на пътешествие

...
През 1990 година Бърт и Джон Джакобс тръгват на пътешествие
Коментари Харесай

Как един позитивен слоган създаде бизнес за стотици милиони

През 1990 година Бърт и Джон Джакобс потеглят на странствуване по източния бряг на Съединените американски щати, като продават цветни тениски с нереален дизейн от врата на врата. За страдание, не им се получава. Четири години по-късно бизнесът е толкоз зле, че общо имат едвам 78 $, споделя CNN.

" Мислехме да се откажем ", споделя Бърт. Но " изникващ постоянно диалог за всекидневните неприятни вести, които ни заливат " ги кара да се замислят дали едно положително обръщение не може да обърне нещата.

Братята се спрели на слогана " Животът е прекрасен " ( " Life is Good " ) и почнали да го щамповат на своите тениски. И това е може би най-хубавото им решение. В рамките на три години успяли да продадат тениски за един милион $.

Днес марката прави продажби за към 100 милиона $ годишно, продавайки артикули от тениски до спално долни дрехи, аксесоари и декоративни детайли за дома.

Бърт и Джон израснали в Масачузетс. През 1989 година основали дружно дизайна на първата си тениска и я продали в Бостън. Тогава момчетата били на 24 и 21 години.

" Търсехме метод по какъв начин да живеем и да изкарваме пари посредством основаването на изкуство ", споделя Бърт.

През 1994 година те основали усмихнато лице, дали му името Джейк и го сложили на тениските дружно със слогана " Животът е прекрасен ". " Това удостовери всичко, на което се надявахме: хората желаят нещо положително ".

Днес братята имат и ръководят компания със 178 чиновници. Продуктите се продават в над 2 500 магазина в Съединени американски щати и Канада, а 10% от продажбите отиват за щедрост.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР