През 1989 г., в научна база до Вашингтон, окръг Колумбия,

...
През 1989 г., в научна база до Вашингтон, окръг Колумбия,
Коментари Харесай

National Geographic навлиза в Гореща зона

През 1989 година, в научна база до Вашингтон, окръг Колумбия, за първи път е документирана поява на смъртоносната ебола на американска земя.

Откритието и последващото преодоляване на смъртоносния филовирус, чиито равнища на смъртност доближават до 90% по това време, са заслуга на група смели учени и бойци, водени от подполковник Нанси Джакс.

Мини-сериалът на National Geographic „ Гореща зона “ включва шест серии. Той е въодушевен от действителни събития, разказани в детайли в едноименния бестселър на Ричард Престън и споделя мъчителната история на една световна рецесия, която не се е състояла.

В продукцията взе участие носителката на „ Златен глобус “ и „ Еми “, Джулиана Маргулис („ Добрата брачна половинка “, „ Спешно поделение “) в ролята на Нанси Джакс. 6-часовият, спиращ дъха сериал дебютира с два премиерни епизода на 15.09. от 21:55 часа.

Поредицата е продуцирана от Fox 21 Television Studios, Lynda Obst Productions и Scott Free Productions. Кели Соудърс и Браян Питърсън са режисьори и изпълнителни продуценти, а Джеф Винтар е изпълнителен продуцент.

Освен Джулиана Маргулис, в продукцията вземат участие Ноа Емерих („ Американците “) в ролята на брачният партньор на Нанси Джакс – подполковник Джери Джакс, който не се колебае да рискува живота си по време на интервенцията по преодоляване на вируса ебола, Тофър Грейс (BlackKKlansman) в ролята на лекар Питър Джарлинг, вирусолог в USAMRIID (Институт за медицински проучвания на заразни заболявания към американската армия), който има различия с Нанси Джакс по отношение на най-хубавия метод за ограничение на вируса, Лиам Кънингам („ Игра на Тронове “), в ролята на лекар Уейд Картър, значим съдружник на Нанси в конкуренцията с разпространяването на вируса, Джеймс Д`Арси („ Вътрешна сигурност “) като Травис Роудс, представител на Центъра за надзор на вирусите, както и някогашен помощник и сегашен зложелател на Картър, и Пол Джеймс („ The Road “) като Бен Джелис, лабораторен механик в патологичната лаборатория във Вирджиния, който асистира на Нанси и лекар Джарлинг.

В поредицата вземат участие още Робърт Уиздъм („ Наркомрежа “) в ролята на полковник Върнън Тъкър от USAMRIID, шеф на Джакс, Робърт Шон Ленард („ Къщата “), който играе Уолтър Хъмбълт, връзката сред „ Хейзлтън “, корпорация за научни проучвания и лабораторията ѝ във Вирджиния и Грейс Гъмър („ Г-н Робот “) като Мелинда Роудс, един от първите хора, тръгнали по следите на вируса в дебрите на джунглата. „ ГОРЕЩА ЗОНА “ стартира с ужасяваща ретроспекция от 1980 година Нищо неподозиращ доктор в Кения преглежда пациент със признаци, на каквито не се е натъквал преди.

Действието се трансферира в 1989 година Колония примати се разболява в проучвателен център във Вирджиния, единствено на 30 км. от американската столица. Проби от тъканите им са изпратени на Нанси Джакс (Маргулис), подполковник в USAMRIID, съществена база на американската войска за изследвания за отбрана и противопоставяне против биологични войни.

Инстинктите на Джакс, както и нейният опит, ѝ подсказват, че това е нещо доста по-сериозно от елементарен вирус при примати. Въпреки скептицизма на сътрудниците си лекар Питър Джарлинг (Грейс) и полковник Върнън Тъкър (Уиздъм) и с поддръжката на брачна половинка си, подполковник Джери Джакс (Емерих), деец от американската войска и на ментора си, лекар Уейд Картър (Кънингам), тя се окуражи да открие истината.

Поредица от научни проби, които Нанси настойчиво организира, разкриват ужасяващата истина за обстановката и принуждават армията да предприеме дейности за попречване на зараза.

Действието още веднъж се връща в края на 70-те, с цел да разкрие по какъв начин лекар Картър и Травис (Д‘Арси) първи наблюдават, учат и се пробват да лимитират ебола в Африка. Но дали урокът, който са научили, ще им помогне да спрат заболяването, която заплашва да унищожи човешката популация?

Драматичен и под напрежение теоретичен трилър със смела и решителна героиня в центъра на събитията, „ ГОРЕЩА ЗОНА “ борави с същинска просвета и човешка драма, и споделя история, настояща и до през днешния ден.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР