През 1978 година в Източен Китай бил построен язовир и

...
През 1978 година в Източен Китай бил построен язовир и
Коментари Харесай

Великата китайска стена се върна от водата (ВИДЕО)


През 1978 година в Източен Китай бил издигнат язовир и в следствие част от Великата китайска стена се озовала под водата. Рекордната суша през 2016 година още веднъж върнала античния градеж на повърхността на земята.

Великата китайска стена, която се протяга на повече от 21 000 километра, е строена към 1000 години. Днес огромна част от нея, като се изключи влизащите в формалните туристически направления сектори, се намира в полуразрушено положение.

Руините са подложени на ерозия, а също и на човешкото влияние. Местните поданици си вземат от нея камъни за строителството на своите жилища; другаде на мястото на стената се прокарват пътища, а в Цянси, провинция Хъбей забележителен сектор от античното оборудване е отишло под водата след строителството на язовира Panjiakou.

Хидротехническото оборудване е основано през 1978 година за обезпечаване на вода в градовете Тянцзин и Таншан. В същото време потопеният паметник привлякъл вниманието на туристите – тук гмурканията към Великата китайска стена са едно от най-популярните занимания.

Но лятото на 2016 година е богато на климатични аномалии по целия свят. Докато Европа се оказа във властта на небивали порои, Изтокът се изтезава от рекордни горещини. В резултат на продължителната суша за първи път от четири години подводният сектор на Великата китайска стена се върнал напълно на земята.

Както отбелязва Daily Mail, през последните години заради спадането на водното ниво част от потопения сектор от време на време „ надниква “ над водата, само че в този момент се е посочил цялостен. Това може да се следи от края на май.

  • Великата китайска стена не е строена от китайци?
  • Повече от 2000 км от Китайската стена липсват

След като в района паднат дъждове, водоемът ще се върне на своето място – за наслада на страдащите от дефицит на вода локални поданици и гмуркачи.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР