През 1977 година полски археолози откриват огромен череп на остров

...
През 1977 година полски археолози откриват огромен череп на остров
Коментари Харесай

Гигантският череп от остров Тумски, за който учените нямат обяснение

През 1977 година полски археолози откриват голям череп на остров Тумски. Още на място учените дефинират, че той е от Средновековието и е на жена. Черепът бил с извънредно огромни размери - 28 см.

По нататъшните проучвания на находката разкриват, че тялото е било хвърлено в гроб, само че без да е било осъществено заравяне и като че ли дамата е била убита, а не е умряла от естествена гибел. Учените дефинират, че дамата е била към 20-годишна по време на гибелта си.
 т Thinkstock/Getty Images
На острова, на който са открити останките, има още антична черква, замък и средновековни укрепления.

Според откривателите островът е бил населяван от хора още от късният интервал на каменната епоха, само че всички остатъци и руини към момента крият доста секрети.
 находка
За мястото се носят и доста митове . Една от тях споделя за античен цар, който умира дружно с рицарите си на дъното на езерото.

Учените са открили, че всички погребения на острова са осъществявани по доста чудноват метод, защото откритите човешки остатъци са заровени и обърнати с глави на запад . Всичко това може би се свързва с някакво проклинание, само че към момента доста въпроси остават без отговор, с цел да може да се даде изрично пояснение на загадката.

Разбира се, в разнообразни елементи на света са намирани находки на остарели племена и култури, които загатват за далечното битие на хора от предходни цивилизации, чиито тела са били големи. В някои от античните митове тези колоси са описвани като варвари и канибали. В други пък се твърди, че тези хора били доста рационални и мъдреци.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР