През 1973 г. един разтревожен човек изпраща писмо до американския

...
През 1973 г. един разтревожен човек изпраща писмо до американския
Коментари Харесай

Красивото писмо на Е. Б. Уайт до един мъж, изгубил вярата си в човечеството

През 1973 година един угрижен човек изпраща писмо до американския публицист Е. Б. Уайт, в което оповестява, че е изгубил вярата си в човечеството. Любимият на доста генерации книжовник взема решение да повдигне духа на обезверения и му дава отговор с малко, само че необикновено красиво писмо.

Скъпи господин Надо,

Докато има един изправен мъж, до момента в който има една състрадателна жена, болестта може да се популяризира и сцената няма да опустее. Това, което ни остава в тежките времена, е вярата. В неделя заран ще стана и ще навия часовника – това ще бъде моят принос към реда и постоянството.

Моряците имат един израз за времето – те споделят, че то е популярен блъфьор. Предполагам, че същото може да се каже и за нашето човешко общество – нещата може да наподобяват мрачни, само че по-късно облаците се раздират и всичко се трансформира, от време на време прекомерно ненадейно.

Съвсем явно е, че човешкият жанр забърка една странна житейска каша на тази планета. Но като хора ние евентуално носим в себе си семената на положителното, които отдавна лежат и чакат подобаващите условия да покълнат.

Любопитството на индивида, неговото безпокойствие, неговата досетливост, неговата съобразителност постоянно са го вкарвали в огромни неприятности. Можем единствено да се надяваме, че същите тези качества ще му оказват помощ да откри излаз от тях.

Дръжте се за шапката си. Дръжте се за вярата си. И навийте часовника си, тъй като утрешният ден идва.

Сърдечно Ваш,

Е. Б. Уайт

По материали от блога Brain Pickings

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР