През 1916 г. по време на Първата световна война се

...
През 1916 г. по време на Първата световна война се
Коментари Харесай

Пикантната тайна на Хитлер

През 1916 година по време на Първата международна война се състои кървава борба при река Сома. В сражението млад ефрейтор е ранен в коремната област и стартира да губи кръв. Той си спомня по какъв начин преди години е бил разгласен от здравна комисия за „ неспособен за военна работа “, а при започване на военния спор се записва като доброволец. В оня миг ефрейторът проклина този ден с  цялото си сърце и се ругае за проявения национализъм. Кому е нужно всичко това, когато лежиш на земята, превивайки се от болежка, измежду труповете на своите приятели. Той трескаво крещи за помощ.

Виковете му са чути от полевия доктор Йохан Ямбор, чиято задача е да изтегля ранените от бойното поле. Ямбор останал доста удовлетворен от себе си: съумял да избави живота на ранения посредством унищожаване на единия му тестис. Той си спомнял доста добре този пациент: бил доста обезпокоен и го безпокоил въпроса „ Ще мога ли да имам деца? “ Кой можел да си показа, че „ крещящият “ след няколко години ще стане причина за среднощните кошмари на лекар Йохан Ямбор.

Когато в Германия набрала известност новата вяра „ нацизмът “, кошмарите на Йохан станали действителност. Той разпознал в водача на нацистката партия своя пациент и това не му давало мира. докторът не можел да повярва, че животът на това „ страшилище “ е бил в неговите ръце и че точно той е съхранил този живот. Накрая, някъде към 1960 година лекар Йохан Ямбор взема решение да показа душевните си терзания със свещеника Фанцишек Паулар. Свещеникът записал изповедта на лекаря, която била оповестена след неговата гибел.

Дали този случай е станал причина за прословутата маниакалност на Хитлер, може единствено да гадаем. По всичко проличава обаче, че известната подигравателна британска песничка „ Hitler Has Only Got One Ball “ („ Хитлер има единствено една топка “) не е пристигнала от нищото. Песента се появява през 1939 година и се счита, че е написана по поръчка на Британския съвет от журналист, който бил претрупан със задачата да урони престижа на нацистките водачи.

http://youtu.be/dM7pJGusyJg

Францишек Паулар.Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2008/11/20/hitler-imal-samo-edin-testis.61250и живот. Накрая, някъде към 1960 година Йохан Ямбор взема решение да опише за своите душевни терзания на свещеника Францишек Паулар.Францишек Паулар.Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2008/11/20/hitler-imal-samo-edin-testis.61250
Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР