През 1909 година един човек, на име Аугуст Хорх, основава

...
През 1909 година един човек, на име Аугуст Хорх, основава
Коментари Харесай

Audi: Когато не се отказваш

През 1909 година един човек, на име Аугуст Хорх, основава нова компания. Нарича я на себе си - Audi. На себе си, тъй като латинският глагол " audi " значи " чувам ", каквото е и " horch ". Въпросната компания ще създава коли и за задачата строи фабрика в Цвикау.

Аугуст Хорх бил авто инженер, който вярвал, че би трябвало да прави " единствено огромни, мощни и положителни коли ", без значение какво му коства това. Постоянно се опитвал да усъвършенства творенията си и не жертвал качеството им за нищо на света – убеждения, които вселил и във всички останали, които работели за него във компанията.
 Историята на Audi @@@

Първата кола, носеща емблемата на Audi, се появила през май 1910 година. Новият модел бързо извоювал уважението на всички с помощта на триумфите си на интернационалното австрийско алпийско рали – по това време най-тежкото рали на дълго разстояние. Audi печели три следващи години: 1912, 1913 и 1914-а. След Първата международна война марката притегля вниманието с обстоятелството, че през 1921-ва става първият немски производител, възприел левия волан и сложил скоростния лост на пода. В идващите години образецът на Audi бил последван и от останалите.

Първото Audi с 6-цилиндров мотор е показано през 1923 година. Имало маслен и въздушен филтър, както и хидравлични спирачки и на четирите колела – все неща, с които множеството коли по това време не можели да се похвалят.

 Историята на Audi @@@

Четири години по-късно компанията показва и първата си кола с 8 цилиндъра, наречена " Imperator ". Била внушителна машина, която за жалост се появила на пазара прекомерно късно – в години, когато хората просто не търсели огромни първокласни коли.

След това компанията изпада в съществени финансови усложнения и през 1928-а е купена от Юрген Скафте Расмусен, притежателят на DKW. Но историята продължава...
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР