През 1788 г. благородникът Адолф Фрайхер фон Книге пише За

...
През 1788 г. благородникът Адолф Фрайхер фон Книге пише За
Коментари Харесай

Етикет за всеки ден

През 1788 година благородникът Адолф Фрайхер декор Книге написа „ За общуването сред хората “. От този миг нататък той се счита за татко на положителния звук, а книгата му и до през днешния ден е стандарт за изискани маниери и безупречно държание в обществото. Макар от този момент доста неща да са се трансформирали, концепцията му за гладко, свободно и допустимо най-приятно другарство на хора от разнообразни съсловия, сан или генезис е по-актуална от всеки път – през XXI век пътуването е бързо, бизнесът – интернационален, а общуването постоянно се организира в мултикултурна среда.

 Днес обаче съществуват средства за връзка, които Книге не е можел да си показа и насън – електронни писма, есемеси, мобилни телефони, интернет. Той не би могъл да формулира правила за всички тях, още по-малко за обществени мрежи като Facebook и Туитър.

 Новото допълнено издание на бестселъра за положителни маниери „ Етикет за всеки ден “ на Силке Шнайдер-Флег ще ви запознае с разпоредбите на изисканото държание в бизнеса, фамилията и на публични места, като премине от класическите обичаи и стигне до актуалната онлайн връзка. С помощта на тази книга ще сте уверени и сполучливи на всички места и във всяка компания.

Изданието дава подробна и добре структурирана информация за това:
- по какъв начин да поздравявате и да се запознавате;
- по какъв начин да се държите на маса, на коктейл, на частно празненство и на посетители у настоятелен партньор;
- какви са разпоредбите на актуалното другарство – от Facebook до корпоративния интранет и мобилните технологии;
- по какъв начин да напишете съвършена автобиография и мотивационно писмо;
- какво да облечете в офиса, на делова среща, на банкет, при изявление за работа;
- по какъв начин да се справяте сполучливо с устната и писмената бизнес комуникация;
- по какъв начин да възпитате децата си да съблюдават избрани правила на общуване;
- по какъв начин да се държите в чужбина – културни особености и секрети на положителното държание в 50 страни.

 Правилата за положително държание и изискани обноски не са просто демонстрация на рекламация и снобизъм. Те улесняват общуването и постоянно имат извънредно удобен генезис. Който държи чаша с бяло вино единствено за столчето да вземем за пример, ще избегне бързото стопляне на питието и смяната на вкусовите му качества. Според някои откриватели на етикета традицията долното копче на сакото да не се закопчава идва от времената на Дивия Запад и опцията да извадиш по-бързо оръжието си.

 В бизнеса положителното държание е измежду най-важните фактори за развиване в кариерата. Част от него са разпоредбите в работното всекидневие, държанието при диалог по телефона и стилово издържаната връзка посредством писма, имейли или формуляри за кандидатстване за работа онлайн, които през днешния ден са все по-предпочитани от фирмите, защото икономисват време и спомагателни разноски. Деловите обеди и вечери се смятат за върховен пилотаж в професионалния етикет, защото доста сътрудници и клиенти преценят събеседника, следвайки правилото „ Човек се познава по обноските на масата “.

 След години на по-свободен метод във възпитанието през днешния ден все по-често се приказва за въвеждане на положителния етикет като част от детското образование. Загрижени родители записват децата си на детски курсове за положително държание, с цел да научат обикновени правила. В реалност деца, които са възпитани на положителни маниери в фамилията, доста по-лесно се оправят с общуването в службата и в обществото, вършат кариера и са желани събеседници. „ Етикет за всеки ден “ на Силке Шнайдер-Флег ще ви посъветва по какъв начин да овладеете разнообразни обстановки и да се движите умерено и почтено на всяка социална сцена.

Издателство: Софтпрес

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР