През 1743 г. един французин на име Клод Мое започва

...
През 1743 г. един французин на име Клод Мое започва
Коментари Харесай

Една чаша шампанско, моля!

През 1743 година един французин на име Клод Мое стартира да доставя виновност от френската провинция Шампан в Париж. По това време ръководството на Луи XV е съпроводено от нараснало търсене на пенливо вино. Бизнесът на Moe бързо се разраства, той основава компания и до края на 18 век към този момент изнася виновността си за цяла Европа и Съединени американски щати. Внукът на Клод – Жан-Реми Мое, прави марката световноизвестна, като доставя виновност на клиенти като Томас Джеферсън и Наполеон Бонапарт. Компанията получава втората половина на името си, когато през 1832 година Жан-Реми Мое трансферира половината от компанията на шурей си Пиер-Габриел Шадо де Бриалие, а втората половина на сина си Виктор Мое.

Още в тези времена знатните персони са оценявали качествата на марката шампанско. Изисканите трапези рядко са минавали без тостове с Moët & Chandon, а през днешния ден емблематичното шампанско Moët Impérial чества своята 150-годишнина с празнична бутилка.

Изисканите тостове са невъзможни без специфичната тръпчивост на качественото шампанско. Няма човек, който да не отбелязва своите празници, юбилеи и тържества с чаша искрящо пенливо вино. А когато бутилката е толкоз красива, че още преди да я отвориш предвкусваш първокласното наличие в нея, тогава вечерта се трансформира в магия.

По случай тази годишнина празничната бутилка на Moët Impérial е облечена точно по този метод – в ослепителен златен ръкав, избродиран със златни листа. Новото лого слага фокуса върху заглавното „ I “ в Impérial и го трансформира в нов знак, който засвидетелства голямата горделивост на марката в този исторически миг.

Наситени плодови нотки, съблазнителен усет и елегантна зрялост – това е чувството от първите глътки на Moët & Chandon. Всяка глътка ни придвижва във Франция, в лозята на Шампан, усещаме по какъв начин слънцето е оставило своите следи в искрящите му мехурчета.



„ За да отбележим 150-годишнината на нашето емблематично шампанско, желаеме да отдадем чест на корените на Moët Impérial като пресъздадем елегантните обичаи на изкуството на празнуването от 19 век под купола на Imperial Dome “, споделя Натали Норман, шеф интернационален маркетинг и връзки за Moët & Chandon.

В чест на изтънчеността на 19 век – време на безконечен френски изискан,  лимитираната серия ковчежета Imperial Dome добавя празничната бутилка по случай 150-годишнината на Moët Impérial с две красиви чаши за шампанско с позлатени столчета в жанр копа. Само 500 бройки в целия свят ще разкрият неповторимия купол – грациозен намек за остарялата традиция скъпоценни знаци и предмети да се почитат с купол над тях. Двете копа чаши в комплекта символизират сплотеността и блестящите моменти, които свързват Moët & Chandon с завещание от откровена благотворителност и знания в изкуството на празнуването.

А в търсенето на нови способи за празнични наслаждения Moët & Chandon сътвори неустоимия Impérial 1869 – коктейл със запленяваща рецепта, която комбинира щедростта на емблематичното шампанско на марката с нотки на цитруси и агаве, сервиран в копа чаша и украсен с нежни бели цветя – знак на богатата и деликатна природа, от която произлиза Moët Impérial.

 
Шампанско в хладилника? Спрете да го вършиме!

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР