През 1616 г. италианският учен Лудовико Фатинели публикува своя Трактат

...
През 1616 г. италианският учен Лудовико Фатинели публикува своя Трактат
Коментари Харесай

Съществува ли вампирски вирус?

През 1616 година италианският академик Лудовико Фатинели разгласява своя „ Трактат за вампири “, в който оповестява, че вампиризмът е породен от миниатюрен патоген. Заради тази нечиста сделка ученият е изгорял на клада.

Фатинели споделя схващането, че човешкият вампиризъм се дължи на вируса Vampiric Virus (HVV), попадащ в една група с вируса, причиняващ бяс. Човек може да се болести с тази „ болест “ от захапване на прилеп или бълха – те са най-срещаните разпространители на вируса.

Вирусът на HVV не се носи във въздуха, сходно на други вируси, и няма заплаха да провокира зараза.

 Ухапване от върколак

Vampiric Virus се развива в няколко стадия:

1. Инфекция – тя се появява няколко часа откакто жертвата е ухапана. Появяват се главоболие, нараснала температура и настинка, които са знак, че тялото се пробва да се пребори с инфекцията. Тъй като тези признаци елементарно могат да бъдат комплицирани със признаците на останалите вируси, е наложително да прегледате тялото си за следи от ухапвания. Този стадий продължава сред 6 и 12 часа.

2. Вампирска кома – в границите на 24 часа след ухапването жертвата изпада във вампирска кома. По време на тази фаза пулсът и дишането се забавят. В предишното постоянно са допускали грешката да погребат човек в това положение, смятайки го за мъртъв. Обикновено жертвата излиза от кома на идната вечер.

 Вампиризъм

Във Франция през 1800 година се опитвали да преливат на жертвите козя кръв, като обезверен опит да спрат процеса на промяна.

3. Трансформация – когато жертвата преживее комата, тя се разсънва в изцяло трансформиран върколак. Климатизацията се характеризира с комплициране, безнадежност и параноя. „ Новороденият “ върколак стартира да ловува през първите 24 часа.

Въпреки че Фатинели умира преди епохи, проучванията му се пазят до през днешния ден. От една страна те се преглеждат като фантастична доктрина, която не се крепи на никакви доказателства, а единствено на догатки.

От друга страна този етюд разпалва още повече въпросите за съществуването на вампири.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР