През 106-ата поредна вечер на антиправителствени протести в столицата с

...
През 106-ата поредна вечер на антиправителствени протести в столицата с
Коментари Харесай

Ден 106: Залп от яйца и домати по Министерството на финансите

През 106-ата поредна вечер на антиправителствени митинги в столицата с гледище за оставките на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, движеща мощ бяха протестиращите студенти от четири столични висши учебни заведения, съобщи Българското национално радио.

Участници в следващия митинг в София блокираха по-рано нощес придвижването по бул. " Цар Освободител " в региона сред постройките на президентството и Народното събрание. Към проява се включиха и протестиращите по-рано през днешния ден пред Ректората на Софийския университет студенти.

По създание митингът стартира, откакто студентите дойдоха със свое шествие в зоната на така наречен " триъгълник на властта ". Преди това те блокираха за към 5 минути кръстовището пред Софийския университет. Същото направиха и с бул. " Доундуков ", откакто дойдоха в " триъгълника на властта ".

Точно пред постройката на Министерския съвет те поставиха и своя дълъг транспарант на който написа " Оставка ". След това го поставиха на жълтите павета на бул. " Цар Освободител ". Студентите скандираха " Оставка - незабавно! ", " Мутри вън ", " Гешев е срам - оставка и затвор ".

Протестът се озвучаваше от известна рок музика, балади от 80-те години, съвременен раб и хип-хоп.

От така наречен " Отровното трио " оповестиха по-рано през вчерашния ден, че митингът довечера е отдаден на протестиращите студенти.

Минути преди 21.00 часа протестиращите се насочиха към Министерство на финансите, където обстрелваха постройката с яйца и домати. Причина за замерването на постройката беше препоръчаният бюджет за 2021 година, който не се утвърждава от множеството протестиращи.

Организаторите от Отровното трио възнамеряват сходна акция и през днешния ден, само че " на различен адрес и с яйца от щраус ".

106-ата вечер на антиправителствени митинги в София завърши с обичайното блокиране на кръстовището на Орлов мост за към час.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР