„През 100-те дни (на кабинета Борисов – б.ред.) се занимавахме

...
„През 100-те дни (на кабинета Борисов – б.ред.) се занимавахме
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев за 100-те дни на кабинета: Малко политика, повече лобизъм, скандали и корупционни схеми

„ През 100-те дни (на кабинета Борисов – б.ред.) се занимавахме малко с политика, а обществото беше ангажирано с лобизъм, кавги, корупционни схеми”, разяснява в студиото на „ Тази сутрин” зам.-председателят на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев.

По думите му държавното управление е безпомощно, показва управническата си стратегия през лятото, а обещаното засилено полицейско наличие, да вземем за пример, и 300-те лева минимална пенсия, не са се случили.

„ Хубава и наложителна мярка е покачването на заплатите на учителите, само че значимо е по какъв начин ще се реформира тази система, докога българските деца ще бъдат най-неграмотните в Европа, докога те ще бъдат най-отпадащите от учебно заведение. Трябват дълбоки промени. Няма я визията, няма я концепцията за промени - когато би трябвало да се вършат промени, държавното управление на ГЕРБ постоянно подава оставка”, разяснява Стойнев.

Процентът на безработица у нас пада, тъй като половината страна се изнесе, добави той.

„ Това, което се случи в Перник, е въплъщение на ръководството на ГЕРБ – скица сред кмет на ГЕРБ, ръководител на комисията по обучение от същата партия, които разпределят общински запас (…) Нормално е от ГЕРБ да се оправдават. Как ще гледат хората в очите в Перник?”, попита той.

На въпрос обаче за какво никой от съветниците на Българска социалистическа партия не е дал своя вот срещу, Стойнев уточни, че по-важното било, че никой не е дал своя вот и в поддръжка

Българска социалистическа партия няма нищо общо с НДК, със свадите в Агенция „ Пътна инфраструктура” (АПИ), със „ Суджукгейт” - тази безочливост върху компаниите, както и с Перник – по отношение на завладяването на държавна и общинска благосъстоятелност.

Според Стойнев идващият скандал ще бъде „ Саниранегейт “, тъй като ще стартира да пада изолацията по блоковете.

Отделно от това съвсем във всеки регионален град има по едно малко НДК, уточни той.

Стойнев разяснява и абсурда със предпазената зона „ Калиакра”

„ Правителството „ Борисов 1 “ вкара в употреба всички тези обекти. По-важният въпрос е за какво не е била осведомена обществеността, че тази възбрана не важи за тяхното обикновено икономическо битие и хората ще могат да продължат да си обработват земите, че риболовът не е неразрешен, само че би трябвало да се съблюдават избрани екологични правила и страната ще направи проект, с който да компенсира тези притежатели “, сподели още той.

„ Тук носят отговорност всички държавни управления. Когато имаме проблем, би трябвало да бъдем обединени, с цел да се пазиме пред Брюксел. Проблемът е, че би трябвало да имаме проект за деяние, а имаме хаос”, разяснява той.

Относно вотът на съмнение през септември съобщи, че занапред Българска социалистическа партия ще вземе решение за кои политики да бъде разгласен той. Ще преценим, само че каквото и да хванем, то е за избор на съмнение, уточни Стойнев.

Вижте още във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР