Превръщат родната къща на Адолф Хитлер в полицейски участък, съобщава

...
Превръщат родната къща на Адолф Хитлер в полицейски участък, съобщава
Коментари Харесай

Родната къща на Хитлер в Австрия става полицейски участък

Превръщат родната къща на Адолф Хитлер в полицейски сектор, оповестява ”Ройтерс ”. Днес австрийските управляващи показаха архитектурния план. Целта е пространството да се ”неутрализира ” и да се подсигурява, че то няма да притегля неонацисти.
Десетилетия продължиха дебатите за това какво да се направи със постройката в северния град Браунау ам Ин покрай границата с Германия.

През 2017 година Австрия национализира къщата, а предходната година разгласи, че тя ще бъде превърната в полицейски сектор, тъй че " в никакъв случай повече да не извиква загатна за националсоциализма ".

Министърът на вътрешните работи Карл Нехамър изясни, че това е най-подходящото предопределение за дома на Хитлер, защото полицията е бранител на главните права и свободи.

Към сегашния миг съвсем не са останали следи, че постройката в миналото е била дом на момчето, което по-късно ще се трансформира в водач на Третия райх, ще докара до експлоадирането на Втората международна война и до осъществяването на Холокоста. На камък на тротоара е гравиран надписът " Фашизъм в никакъв случай повече ", без обаче да се загатва името на Хитлер.

Очаква се реновирането на постройката да завърши до началото на 2023 година, като планът ще коства 5 милиона евро (5,6 милиона долара).

От австрийското вътрешно министерство обясниха, че " неутрализацията " в действителност значи архитектурен ремонт и нова приложимост на постройката.

За разлика от Германия Австрия дълго отхвърляше каквато и да е отговорност за нацизма, представяйки се за негова първа жертва поради анексирането й от Хитлер през 1938 година, без значение че доста австрийци по това време с възторг са подкрепяли този ход.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР