Превръщането в милионер започва с начина на мислене. Но също

...
Превръщането в милионер започва с начина на мислене. Но също
Коментари Харесай

4 неща, които различават милионерите от обикновените хора

Превръщането в милионер стартира с метода на мислене. Но също толкоз значимо е по какъв начин следвате концепциите си. С други думи, освен би трябвало да мислите като милионер - би трябвало и да действате като подобен.

В книгата си " 10-те най-големи разлики сред милионерите и междинната класа " американският бизнесмен, мотиватор и експерт по самопомощ Кийт Камерън Смит споделя прозренията, които е събрал по време на двугодишната си работа и проучване на свръхбогатите, в това число дейностите и настройките, които ги отличават от елементарния човек.

Той споделя 4 метода, с цел да започнете да се държите като милионер, без значение дали в действителност сте подобен.

Милионерите приказват за хрумвания, не за неща

Не че колите, филмите и другите хора не са забавни за богатите. Въпреки това те са склонни да се съсредоточат повече върху велики хрумвания за бъдещето, в сравнение с върху дребните детайлности за протичащото се в сегашното.

" Милионерите са изобретателни. Те прекарват времето, мислейки върху нови хрумвания ", показва Смит.

Докато хората от междинната класа приказват за коли и филми, милионерите имат автомобилните компании и продуцират филмите. Те схващат, че " концепциите са най-ценният актив на света ".

" За да станете по-успешни, би трябвало непрестанно да разширявате мозъка си. В един свят, където всичко се трансформира бързо, би било рационално да отделите време да мислите за нови способи за правене на нещата ", поучава специалистът.

Милионерите поемат премерени опасности

Докато хората от междинната класа постоянно са удовлетворени, вършейки нормалното си занятие, милионерите се стремят да напущат своите. С други думи междинната класа живее в боязън да не рискува прекалено много, до момента в който милионерите знаят по кое време да го създадат.

Това се случва, тъй като " милионерите преодоляват страха, а междинната класа му се подчинява ", твърди Смит.

" Милионерите преодоляват страха със познание. Те се образоват, преди да поемат опасности, а по-късно обмислят следствията от неуспеха ", прибавя той.

Те пресмятат силата на риска по отношение на мощта на премията. " Ако можете да приемете най-лошото нещо, което може да ви се случи и в случай че най-вероятното нещо, което ще се случи, ще ви приближи до вашите цели, тогава го направете! ", предлага мотиваторът.

Милионерите са великодушни

Докато хората от междинната класа постоянно считат, че не могат да си разрешат да дават, богатите преглеждат щедростта като нужда.

" Повечето милионери имат вяра в правилото, че каквото посееш, това ще пожънеш. Те гледат на парите като на семе. Милионерите знаят, че в случай че са великодушни, ще получат повече в подмяна ", изяснява Смит.

Много милионери и милиардери са станали филантропи. През 2010 година Уорън Бъфет и Бил Гейтс основават самодейността " Дарителска клетва ", която предизвиква свръхбогатите да дарят по-голямата част от положението си за положителни дела. В нея вземат участие повече от 150 милиардери, в това число Марк Зукърбърг, Ричард Брансън и Илън Мъск.

" Не всички милионери са великодушни, само че щастливите са такива! ", отбелязва експертът.

Милионерите развиват голям брой източници на приходи

Колкото повече източници на приходи имате, толкоз по-голям е капацитетът да натрупате огромни облаги. Смит дава за образеца риболовец с една въдица против риболовец с 5 въдици. Кой ще хване повече риба?

Но създаването на многочислени потоци от приходи значи освобождение от мисълта, която постоянно дърпа междинната класа обратно: концепцията, че би трябвало да извършите всичко сами, което " слага крайни ограничавания върху вашия финансов капацитет ", споделя специалистът.

" Милионерите имат друго мислене. Те имат вяра, че могат да намерят някой, който може да го направи освен толкоз добре, колкото могат те, само че даже още по-добре! ", изяснява Смит.

Той акцентира, че основаването на източници на въздържан приход е от решаващо значение за построяването на благосъстояние. Това значи да положите старания за развиването на обещано начинание, само че по-късно да го оставите в ръцете на по-квалифицирани хора, с цел да можете да преминете към идващия план, генериращ приходи.

Не се опитвайте да отговаряте за всичко - това води само до прекален стрес и блокиране.

Милионерите се концентрират върху основните аспекти на даден план, без да затъват в детайлите.

Това още веднъж се разминава с метода на мислене на междинната класа, че би трябвало да вършиме всичко сами. " Средната класа има вяра, че в случай че се опитате да изградите голям брой източници на приходи, ще разпръснете времето и силата си по несъответствуващ метод ", изяснява Смит.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР