Превозвачите по редовните автобусни линии ще бъдат освободени от тол

...
Превозвачите по редовните автобусни линии ще бъдат освободени от тол
Коментари Харесай

Превозвачите по редовните автобусни линии ще бъдат освободени от тол такси

Превозвачите по постоянните автобусни линии ще бъдат освободени от тол такси. Това стана ясно след първото съвещание на Обществения съвещателен съвет по въвеждането на тол системата към районния министър, съобщи БНР.
Заместник-министър Николай Нанков изясни, че това се прави, с цел да не се увеличи цената на билетите, тъй като автобусните транспорти имат обществен резултат. Той посочи, че тол такси ще заплащат само рейсовете, които извършват служебни и инцидентни транспорти.
" Това се разисква. Имаме податливост да подкрепим сходно предложение на сътрудниците автобусни превозвачи ".
Тол системата ще проработи механически от 16 август и ще обгръща 6 000 км. от републиканската пътна мрежа, само че действителната комерсиална употреба се отсрочва за март следващата година. Целта е до тогава да бъде открит компромисен вид за цената на тол таксите..
Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи съобщи, че е реализиран прогрес в договарянията за понижаване обсега на тол системата, " само че чакаме във връзка с обсега да има още редукция ".
Най-ниската цена за изминат километър, препоръчана от транспортния отрасъл на Обществения съвет, е 3 ст., а, най-високата, която предлага районното министерство, е 39 ст. за километър.
Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи: " Ами ще тръгнем ние от 3 ст. Министерството ще тръгне от 39 ст. и някъде ще се срещнем по средата ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР