Превозвачите дефинираха съответни нужди и проблеми, а държавата каза как

...
Превозвачите дефинираха съответни нужди и проблеми, а държавата каза как
Коментари Харесай

Транспортният министър:Има някакъв смисъл да се разгледа предложението за стъпаловидно въвеждане на ТОЛ системата

Превозвачите дефинираха съответни потребности и проблеми, а страната сподели по какъв начин това нещо може да бъде решено, тъй че българският флот да има предпазено състояние, когато работи отвън или вътре в България. Това сподели министърът на превоза и известията Николай Събев в предаването „ Седмицата " по Дарик радио.

Събев направи връзка сред митингите и военния спор в Украйна. Според него войната като, че ли е свалила маските на множеството хора, които в общественото пространство до тогава са имали друго държание. „ Една доста сериозна група хора употребява всичко допустимо, с цел да продължи да държи България според от ползите на режима на Путин. Всеки един, който би желал да няма връзка и взаимозависимост България с тези ползи и да поеме независимият път на развиване като европейска страна, явно ще бъде във фокус и ще бъде нападнат ", уточни транспортният министър.

Той показа, че в диалозите си с превозвачите е декларирал ясно пред тях, че улицата не може да ръководи страната. „ Държавата си има ръководство и ще предприеме всички законни дейности, тъй че да не разреши блокиране, което и се случи ", означи Събев.

Относно биодобавките министърът акцентира, че въпросът не е дали в последна сметка горивата ще стават по-евтини, а кой да продава, респективно кой печели повече.

Събев е на мнение, че има някакъв смисъл да се прегледа предлагането за стъпаловидно въвеждане на ТОЛ системата.

Той разяснява и обстановката в автомобилния превоз. „ Ако имаме изкривени стопански връзки, т.е. всички са равни, само че не напълно, обикновено е да стартираме обзор на безусловно всички контракти, метода по който се извършват, изискванията, при които са подписани, дали дават отговор на тези законови наставления за социална процедура и така нататък Беше явно, че има много пропуски, беше явно, че не е доста ясно дотациите, които се дават дали в действителност се дават за осъществен транспорт ", уточни министърът и разгласи, че са почнали инспекции.

По думите му страната би трябвало да сътвори всички условия да имаме непрестанен мониторинг върху осъществяването на този публичен контракт.

„ Когато имаш 55% от транспортите, това нормално във всички естествени стопански системи е една огромна алена лампа - това е централизация на пазар и може да изкриви пазарните връзки ", означи още Събев.

Министърът на превоза изясни, че за разширението на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа " за прекосяване на камиони над 5 тона би трябвало да бъдат сложени кантари и да се построи околовръстният път на Кърджали и посочи, че е получил увещание, че на 6 юни процесът ще се задвижи.

Относно фериботната линия Русе-Гюргево, Събев съобщи, че е трябвало да започва през юни, само че румънците към момента не са приключили своите процедури. Това евентуално ще се случи през юли, добави той. Фериботната връзка би осигурила преминавате на най-малко още 800 тира в едната посока дневно при 1500 на моста, което съставлява 50% нарастване на потенциала.

Той разгласи, че този месец се чака и въвеждането на смесен билет за разнообразни типове превоз. „ През юни месец чакаме най-сетне да си купим от Обеля до Слънчев бряг обединен билет, който включва метро, жп превоз и авто превоз ", уточни Събев.

Министърът означи още, че транспортната инфраструктура не съумява да насмогне на развиването в района на Пловдив, заради което е жизненоважно градската железница да започва точно там. „ Водещият превоз в Европа е жп превозът. Ако желаеме България да е зелена и нейната стопанска система да не вреди на природата, в случай че желаеме хората да усещат красивата природа на България и в същото време да имат бързи транспортни връзки и благоприятни условия за подвижност, би трябвало да заложим на жп превоза ", акцентира министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР