Превозвачи искат среща с финансовия министър, след като в петък

...
Превозвачи искат среща с финансовия министър, след като в петък
Коментари Харесай

Превозвачи искат среща с финансовия министър заради проблема с проверките по границата

Превозвачи желаят среща с финансовия министър, откакто в петък и събота големи опашки от тирове се образуваха на пунктовете с Румъния. Някои от водачите чакали цяло денонощие преди да продължат по пътя си.

 

Още тази седмица от транспортния отрасъл чакат среща с финансовия министър за превъзмогване на казуса с инспекциите по граничните пунктове. Превозвачите недоволстват, че камионите им били арестувани на границата безпричинно.

От Агенция " Митници " изясняват, че се правят засилени инспекции на артикули и товари от и за Австрия като част от поетите задължения към Виена за присъединението на България към Шенген. Превозвачите се оплакват, че всяко закъснение на доставките води до неустойки за тях и се надяват на пълноправно участие - и по суша в Шенген.

Днес опашки на " Дунав мост 2 " нямаше. В момента инспекциите лишават сред 2 и 3 часа. От Агенция " Митници " показват, че контролът по сухопътните граници ще се резервира до цялостното присъединение на България към шенгенското пространство.

 

Източник Българска национална телевизия

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР