Превозвачи, екскурзоводи и туроператори подготвят втори национален протест , който

...
Превозвачи, екскурзоводи и туроператори подготвят втори национален протест , който
Коментари Харесай

Превозвачи, екскурзоводи и туроператори готвят национален протест на 15 юни

Превозвачи, екскурзоводи и туроператори приготвят втори народен митинг, който ще се организира в София. Първоначално плануваната дата е 15 юни. Те чакат незабавно да бъдат направени правила за работата им за идния туристически сезон, както и финансова помощ, с цел да не банкрутират.
Недоволството измежду сектора пораства. От сдружението на превозвачите „ Случаен транспорт “ упорстват за и среща с премиера Бойко Борисов.
Две седмици след митингите на превозвачи, които с автошествия минаха по улиците на пет регионални града в страната, проблемите в бранша остават нерешени, оповестява БНР.
За тези две седмици след първия митинг разговорът с министерството на превоза се възвърне, съобщи ръководителят на Сдружението на превозвачите в Бургас Добромир Симов. Лошото е, че от диалозите с министър Росен Желязков няма действителен резултат, акцентира той.
Според Евелина Пулева, притежател на туристическа организация, браншът се усеща уязвим, тъй като българите са подготвени да пътуват, само че никой не желае да стои с маска в рейс в продължение на 3-4 часа. Забавя се и правенето на инструкции за работата.
В протестна подготвеност са както превозвачи, по този начин екскурзоводи и туроператори. Седем претенции са показали в направено от тях писмо. Те са за безплатна финансова помощ, безлихвени заеми за оборотни средства, 800 лв. безплатна месечна финансова помощ за екскурзоводите за период от една година, визови облекчения и правила за пътешестване от и към трети страни, както и рекламна акция за разпространение на българския културен туризъм .
Предстои подготвянето на протестна декларация, която ще бъде изпратена до Министерския съвет и до премиера Бойко Борисов.
Вижте още:
АПИ и превозвачите разискват тол системата след 15 юни
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР