Превозвачът Юнион Ивкони обвини bTV, че излъчва фалшиви новини за

...
Превозвачът Юнион Ивкони обвини bTV, че излъчва фалшиви новини за
Коментари Харесай

Юнион Ивкони обвини bTV в рекет с реклама

Превозвачът " Юнион Ивкони " упрекна bTV, че излъчва подправени вести за компанията за изнудване за рекламен контракт.

В остро писмо, изпратено до медиите, от компанията декларират, че са изнудвани от малкия екран. Те цитират серия от репортажи за пийнал водач на техен рейс от Лондон до България, излъчени в новините (можете да ги видите тук и тук). Единият от репортажите споделя за сигнал от пасажери за водач, който е трябвало да ръководи курса от Лондон в нетрезво положение, само че с помощта на намесата на клиентите това не се е случило.

Според " Юнион Ивкони " обстоятелствата са разнообразни:

Автобус с ДКН Сухопътни войски 9941 КР, изпълняващ постоянен курс по линията София- Лондон- офия, следва да отпътува на 13 октомври 2018 година от автогара " Виктория стейшън " в Лондон в 22,00 часа локално време. Графикът за работа на екипажите, който е напълно съгласуван с Регламент 561 на Европейска комисия, планува Шофьор 1, който е почивал повече от 48 часа в хотел в Лондон, да ръководи рейса до Германия /времето за шофиране без почивките е 9 часа/, откъдето да застъпят водачи 2 и 3, които също са почивали 24 часа в хотел преди да застъпят. Шофьор 4, който е докарал рейса до Лондон следва да се придвижи паразитно /без да шофира/ до Германия, където да почива 24 часа, от където да продължи по друга дестинация.

" Будните жители " виждат пасажер с униформа на " Юнион-Ивкони " /Шофьор 4/, в който се усъмняват, че е пийнал. Въпреки уверенията на Шофьор 1 и на дежурните диспечери от Централата в София, че набеденият Шофьор 4 е пасажер, който в този и идващия ден е в отмора, обезпокоените пасажери викат полиция. Полицията установи изрядността на документите и водачите и даже демонстрира на пасажерите резултата от пробата- 0,00 промила наличие на алкохол в кръвта.
Държим да отбележим, че във всеки миг, както в Лондон по този начин и във всяка последна точка, на която и да е наша интернационална линия, разполагаме с водач " разполагаем ", който следва да обезпечи възможен запас при нужда!

Автобусът отпътува със забавяне от автогара " Виктория стейшън ", само че извършва курса по график в цялостно сходство с българската и европейска нормативни уредби, нещо което към този момент е открито от контролните ни органи.

От компанията транспортьор настояват, че този репортаж има следната предистория:

На 17 август 2018 година управител продажби в БТВ оферира реклама за " Юнион-Ивкони " в медията.
На 20 август 2018 година мениджърът в рекламния ни отдел дава отговор: " Ще обсъдя нещата с управлението, само че чак подобен бюджет най- евентуално няма да са склонни да отделят. "
Следва интервал на " договаряния " и разяснения, в който няколко пъти бяхме " медийни герои " в сходни подправени вести.
На 27 септември мениджърът продажби в БТВ ни подсети за себе си, като ни изпрати контракт за реклама за 50 000 лева без Данък добавена стойност месечно! По-долу ще видите извадки от него.
Договорът не е подписан от нас.

Ръководството на компанията осведоми още, че ще съди малкия екран и други медии, които разпространвят погрешни съгласно компанията вести, и ще заяви за още такива.

bTV: Редакционният екип не се въздейства от комерсиалните взаимоотношения на медийната група

Във вторник следобед bTV Media Group излезе с позиция по случая. В нея се споделя:

" Във връзка с писмо, публикувано от „ Юнион-Ивкони “ на 16 октомври, bTV Media Group декларира, че всички репортажи в bTV Новините, създадени след приемане на сигнали от фенове, се приготвят съгласно най-високите журналистически стандарти и се излъчват в публичен интерес, за информиране по значими въпроси, включително свързани със сигурността на жителите. 

Всички репортажи, свързани с „ Юнион-Ивкони “, може да откриете на www.btvnovinite.bg.

Редакционният екип на bTV в никакъв случай не се въздейства от комерсиалните взаимоотношения на медийната група и ползва най-високите професионални стандарти за качествена публицистика всеки ден. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР