Преводът на бари между банкови сметки ще може да става

...
Преводът на бари между банкови сметки ще може да става
Коментари Харесай

Проект предвижда захранване на банкова сметка до 10 секунди след превода

Преводът на бари сред банкови сметки ще може да става в границите на 10 секунди. Това планува план за въвеждане на незабавни картови разплащания, разгласен от платежния и картов оператор БОРИКА, заяви " Капитал ".

Проектът е първоначално си, а действителната опция за българските консуматори да се разплащат съвсем незабавно ще бъде налице най-рано след година.

Този тип заплащания са на дребно и са налични 24 часа в дененощието целогодишно. Това значи, че дадена сметка ще може да бъде захранена във всеки един миг.

Услугата е налична във всички европейски страни.

Изданието показва, че в България в този бранш интензивно навлязоха Relovut и Transferwise като директна конкуренция на банките с бързите си преводи без такси сред потребителите.

При единичните прехвърляния от сметка в сметка прехвърлянето на средствата ще се реализира в границите на до 10 секунди. При пакетните заплащания пък сумите ще са налични до 20-30 мин. по сметката на получателя. И в двата случая оптималният размер на прехвърляните суми ще бъде 100 хиляди лева

Прилагането на плана ще даде опция за незабавни заплащания през POS терминал посредством QR код, незабавни заплащания към електронен магазин, незабавни заплащания с фактура, незабавни заплащания машина към машина и други, показват от компанията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР