Преводачи, които работят за германските мироопазващи сили в Мали, казаха

...
Преводачи, които работят за германските мироопазващи сили в Мали, казаха
Коментари Харесай

Преводачите за германските войски на ООН в Мали се страхуват от талибанска съдба

Преводачи, които работят за немските мироопазващи сили в Мали, споделиха на BBC, че се опасяват за живота си, до момента в който задачата на Организация на обединените нации се развива ускори задачата си в западноафриканската страна.

19-те преводачи писаха до немското държавно управление на 7 август с молба за отбрана, защото джихадистките групи, които работят в Северно Мали тези, които работят с Организация на обединените нации, като предатели.

" Терористите намерено споделят, че всеки човек, който работи за интернационалните сили, се смята за зложелател ", преводач на Германският боен контингент на Организация на обединените нации, чието име не се разкрива от съображения за сигурност, сподели пред BBC.

Няколко седмици откакто преводачите изпратиха писмото си, онлайн се появиха фотоси на техните приятелят Хачими Дико е погубен от въоръжени лица от групировката Ислямистка страна (ИД).

32-годишният малиец е работил за подизпълнител в Camp Castor, базата, която се ръководи от немски бойци на Организация на обединените нации в Гао, най-населеният град в Северно Мали.

Всички преводачи познаваха добре господин Дико. Той е бил надзорник в пералнята в лагера, работейки за Ecolog - макар че източник, непосредствен до фамилията му, споделя, че когато е бил хванат от въоръжени мъже от ИД през юни, договорът му е изминал.

Той беше почнал работа като пощальон на облекла и пътуваше с камион от Ниамей, столицата на прилежащ Нигер, до Гао, когато беше атакуван от засада. < /p>

Пътуващите с него споделят, че е бил определен от въоръжените мъже поради ботушите във боен жанр, които е носел. Първоначално желаеха откуп. Шофьорът на камиона се свърза със фамилията по искане на екстремистите.

Но защото договарянията се водеха в профил на пътя, въоръжените мъже от ИД започнаха да минават Телефонът на господин Дико и откри фотоси, на които той стои до немски бойци на Организация на обединените нации.

Тези фотоси подпечатаха ориста му. Джихадистите споделиха, че към този момент не се интересуват от откуп. Отвличат го, наричайки го разузнавач и противников съизвършител. Не е ясно по кое време е бил погубен, само че изображенията на бруталното му ликвидиране бяха публикувани онлайн два месеца по-късно.

BBC изиска от Ecolog да удостовери, че господин Дико беше чиновник, само че не получи отговор.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР