Преводач на българския премиер Бойко Борисов по време на срещата

...
Преводач на българския премиер Бойко Борисов по време на срещата
Коментари Харесай

Преводачът на Доналд Тръмп д-р Йонко Мермерски патентова нов симптоматичен тест за COVID-19


Преводач на българския министър председател Бойко Борисов по време на срещата му с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом. Днес той и екипът му, в който има още драма българи, създават симптоматични бързи проби за COVID-19.

„ Тестуването съставлява една мозайка от проби, асимптоматични и симптоматични. Асимптоматичните имаме 3 типа – такива, които не са инфектирани, такива, които са инфектирани, само че нямат признаци и такива, които са го изкарали “, показва доктор Мермерски.

Нашият тест попада в симптоматичните, само че за секунди дава опция тези, които нямат зараза в дробовете, т.е. те не са претенденти за COVID-19, да ги отсеем и те да отпаднат, изяснява още той.

Според него по този начин се икономисват първо запаси и второ време.

Тестът се организира благодарение на апарат, сходен на дрегера за алкохол.

„ Масово се употребява от всички анестезиолози за следене на белодробната функционалност на пациентите, които са в анестезия, по този начин, че това е нещо напълно естествено, нормално и елементарно за потребление “, показва още доктор Мермерски.

„ Моят патент е за метода на потребление и също по този начин за прилагане на място - ще има една таблица и когато се духне на този апарат и се получи надлежно цветовия код, да могат на място да решат медицинските лица “, споделя лекарят.

За този план доктор Мермерски и Георги Янакиев си сътрудничат с американското министерство на опазването на здравето, Агенцията по сигурността на храните и с Националния институт на опазване на здравето.

Надяват се, че поддръжка ще срещнат с изключение на от американското държавно управление, по този начин и от българското.

„ В момента работим с министерстовото на щатите, бихме се радвали и с българското министерство на здравето в България също, в случай че могат да окажат подпомагане за в допълнение тестване “, споделя доктор Георги Янакиев.

В Съединени американски щати двамата експерти споделят, че се чака пикът на ковид да доближи своето плато до 4 седмици.

Д-р Георги Янакиев отбелязва още, че в Съединени американски щати не изчакват да минат стандартите за използването на препарата хидроксифлорофин. Заедно със зипломакс, той се дава на докторите на първа линия профелоктично ги дават, с цел да са предпазени във връзка с болест от коронаивурс.

„ Много интензивно те стартират да го предписват на хора в тежко положение и стартира да има доста положителни резултати “, споделя още доктор Георги Янакиев.

По думите му това лекарство съкратява интервала на боледуване от 22 дни на 5-6 дни, което е извънредно голяма разлика и облекчава натоварването от медицински услуги, което лечебните заведения могат да обезпечат.

Д-р Мермерски отбелязва, че не е значимо какъв брой бързи са тестванията, по-важна е прецизността на резултатите, които регистрират те.

Д-р Йонко Мермерски, който от години живее в Съединени американски щати е основател на редица патентовани изобретения, измежду които добавка за дизелово гориво, пробиотични капсули и пречиствателни филтри за битови кумини.

В началото на 90-те става учител в уничерситета „ Джоджтаун “ в Съединени американски щати. През 1995 година стартира работа в Американската асоциация на медицинските университети, където приготвя изпитите за постъпване в медицинските факултети на всички американски университети. Днес е консултат към същата асоциация.

Автор е на единствената в света енциклопедия на пробиотиците и пробиотичните храни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР