Превишението на нивото фини прахови частици е свързано с отоплението,

...
Превишението на нивото фини прахови частици е свързано с отоплението,
Коментари Харесай

Нено Димов: Видин и Париж са по-замърсени от София

" Превишението на равнището фини прахови частици е обвързвано с отоплението, през нощта трафикът не е мощен. Видин и Париж са по-замърсени от София, тя е след 20-то място. Това не би трябвало да ни успокоява, въпросът е че сме измежду градовете, където има замърсяване с фини прахови частици ". Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов пред " Канал 3 ", представен от news.bg.

" Домашното отопление употребява огромно количество въглища, има изпратена разпоредба за ограничаване на сяра и пепел във въглищата. Тя вкарва условия в количеството им в приложимост за бита. През предходната година сключихме със 7 общини контракти за замяна на инсталациите. Въглищата са доста значим източник на сила за България ", показа той.

" Водите се ръководят от доста институции. Ние следим 52 язовира, 12 са за питейно водоснабдяване. Някои от другите са към едно дружество. В Перник главният проблем са големите течове. Там дебитът е дребен. Имало е отклонение. Водата се усили, само че в последните дни отново понижа, несъмнено тъй като водата е замръзнала. Дългосрочното решение е понижаване на течовете. Това е проблем за огромен част от страната. За ВиК бранша се дават най-вече пари. Подписали сме с ВиК оператори за над 800 млн. лв.. Проблемът с Перник е въпрос на ВиК оператора ", разяснява министър Димов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР