Превишението на нивото фини прахови частици е свързано с отоплението,

...
Превишението на нивото фини прахови частици е свързано с отоплението,
Коментари Харесай

Нено Димов: Рим и Париж са по-замърсени от София

Превишението на равнището фини прахови частици е обвързвано с отоплението, през нощта трафикът не е мощен, съобщи министърът на екологията Нено Димов по Канал 3 във връзка информацията, че дишаме от 3 до 5 пъти по-мръсен въздух от допустимото.

Рим и Париж са по-замърсени от София. тя е след 20-то място в антикласацията за огромните градове, сподели още министърът.

Това не би трябвало да ни успокоява, тъй като въпросът е, че сме измежду градовете, където има замърсяване с фини прахови частици, добави Димов.-

 Домашното отопление употребява огромно количество въглища, има обаче към този момент изпратена разпоредба за ограничаване на сяра и пепел във въглищата, която я чакаме като удостоверение от Брюксел. Тя вкарва условия в количеството им за приложимост за бита. През предходната година сключихме със 7 общини контракти за замяна на инсталациите, показа той.

Има и положителни образци - Сливен, това е един от градовете, който покри условията за фини прахови частициу сподели още министърът.

 Водите се ръководят от доста институции. Ние следим 52 язовира, 12 са за питейно водоснабдяване. В Перник главният проблем са големите течове. Там дебитът е дребен. Имало е и отклонение. Водата се усили, само че в последните дни отново понижа, несъмнено тъй като водата е замръзнала. Дългосрочното решение е понижаване на течовете, това е проблем и за огромен част от страната, разяснява министър Димов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР