Превишаване на скоростта с 10 км/ч ще е най-малкото нарушение,

...
Превишаване на скоростта с 10 км/ч ще е най-малкото нарушение,
Коментари Харесай

Няма да ни дават малус за неправилно паркиране и каране в бус лента

Превишаване на скоростта с 10 км/ч ще е най-малкото нарушаване, при което ще носи негативни точки по новата система „ бонус-малус ”. Това оповестиха на брифинг от Комисията за финансов контрол.

Нарушения като погрешно паркиране, каране в бус лентата или с изгасени фарове няма да се регистрират и да водят до повишаване на застраховката „ Гражданска отговорност ”. Точки обаче ще се лишават за погрешно изпреварване, рискови маневри, неспазване на отдалеченост, шофиране в нетрезво положение, произшествия с нанасяне на телесни повреди и причиняване на гибел на пътя. По предварителни калкулации струпване на 9 по-леки нарушавания за година може да оскъпи " Гражданската отговорност " с до 400%.

Наредбата, която ще вкара новия съставен елемент във образуването на цената на полицата, е в развой на публично разискване, което ще продължи още две седмици. 

Идеята е застраховката да нараства за нарушавания, които най-често са причина за произшествия. Списъкът на провиненията е определен след разбор на статистиката, и направи значимото конкретизиране, че ще се взимат поради единствено влезнали в действие наказателни постановления.

Списъкът на всички нарушавания, които ще въздействат върху цената на застраховката, може да се види в плана за разпоредба, която е оповестена на уеб страницата на КФН за публично разискване. Важна детайлност е, че малус точките ще се събират за година и по този начин при пет минимални превишения на скоростта, да речем, полицата ще е с 50% по-скъпа.

Около 80% от водачите, или към 2 млн. души, ще употребяват бонус след влизането на системата в действие, като ще заплащат по-малка застраховка за автомобила си. 44 на 100 пък ще понижат застрахователната си награда с 25%, колкото е максимумът съгласно препоръчаната скица. В същото време едвам 0.6% от водачите ще платят четири пъти по-скъпа застраховка от сегашната поради оптималния малус.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР