Превенцията на атаките срещу медици ще са строгите присъди, заяви

...
Превенцията на атаките срещу медици ще са строгите присъди, заяви
Коментари Харесай

Справедлива присъда за нападателя в "Шейново" ще подейства и като превенция, смята Борисов

Превенцията на офанзивите против медици ще са строгите присъди, съобщи министър-председателят Бойко Борисов на днешното държавно съвещание, представен от държавната пресслужба. Той прикани здравния министър Николай Петров да намерения за вероятни решения на казуса с насилието над лекари от пациенти и увери, че ще има цялостната поддръжка на кабинета.

Поводът за изявлението беше случаят в АГ-болницата " Шейново " в събота, в който татко на новородено бебе преби лекаря, изродил бебето, тъй като тя отказала да му даде плацентата от раждането.

" Министър Петров, употребявам случая да изкажа цялата ни поддръжка към сътрудниците Ви в " Шейново ". И помислете, да забележим какъв е механизмът да ги защитим, въпреки че против простащината не знам по какъв начин да ги защитим Ако би трябвало, помогнете и в завеждане на каузи. Пълна поддръжка за каквото е належащо! И ние желаеме той да получи обективна присъда, тъй като това е и предварителна защита. Действително разчитаме тук и на правосъдната система. Превенцията, съгласно мен, е повече тежки присъди ", сподели министър председателят.

Според министъра на опазването на здравето Николай Петров средногодишно нападенията над медицински лица са над 50.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР