Превъоръжаването на сръбската армия върви с бързи темпове.Днес Сърбия представи

...
Превъоръжаването на сръбската армия върви с бързи темпове.Днес Сърбия представи
Коментари Харесай

Сърбия представи купените от Китай зенитно-ракетни комплекси HQ-22


Превъоръжаването на сръбската войска върви с бързи темпове.

Днес Сърбия показа купените от Китай зенитно-ракетни комплекси HQ-22 на ревюто за военна техника " Щит 2022 ", което се състои на военното летище Батайница край Белград, съобщи ТАСС.

Посетителите могат да прегледат модерни оръжия и военна техника и да следят полети на самолети. В демонстрацията вземат участие над 1000 чиновници на министерството на защитата и армията на Сърбия, над 300 единици оръжие и военна техника и 40 самолета.

Сред феновете на ревюто са президентът на Сърбия Александър Вучич, сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик, министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич, ръководителят на сръбския парламент Ивица Дачич, министърът на защитата Небойша Стефанович, началникът на генералния щаб на армията на Сърбия военачалник Милан Мойсилович.

Изложението бе намерено от президента на Сърбия Вучич.

Освен китайските комплекси на ревюто бяха показани и зенитните установки Pasars (Пасарс), хеликоптери, измежду които Ми-35, и други
МИ-35 - е главно реновиран и модернизиран МИ-24 (на фотографията е МИ-35 на Върховен касационен съд на Русия)
Зенитно-ракетната система HQ-22 със междинен обхват (HongQi-22, Hongqi-22, Red Banner-22) е предопределена за заличаване на противников самолети, безпилотни летателни апарати, крилати ракети и хеликоптери на всички височини на тяхното бойно потребление, ден и през нощта при всевъзможни метеорологични условия с дейни средства за електронно противопоставяне на съперника.

Системата за противовъздушна защита HQ-22 е създадена от китайската компания Jiangnan Space Industry, известна още като база 061, която е част от китайската държавна ракетно-космическа корпорация China Aerospace Science & Industry Corporation Limited (CASIC) и е надълбоко рационализация на зенитния комплекс HQ-12.

Комплексът е предопределен за ускорено превъоръжаване на подразделенията за противовъздушна защита на Народноосвободителната войска на Китай (НОАК), работещи с остарели системи HQ-2.

Комплексът беше показан за първи път на авиошоуто Airshow China 2016. На 30 юли 2017 година беше демонстриран на парада в чест на 90-ата годишнина от основаването на НОАК.

В момента се предлага за експорт под обозначението FK-3.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР