Превантивно-информационен център /ПИЦ/ за борба с наркотичните вещества към Община

...
Превантивно-информационен център /ПИЦ/ за борба с наркотичните вещества към Община
Коментари Харесай

В Ловеч проведоха инициатива „Да спечелим един ден: заедно без цигари!”

Превантивно-информационен център /ПИЦ/ за битка с наркотичните субстанции към Община Ловеч провежда самодейност с мото „ Да спечелим един ден: дружно без цигари! ”.

Мероприятието се организира в ОУ „ Васил Левски “ с възпитаници от 6 клас. Пред шестокласниците доброволците към ПИЦ Симона Василева и Васил Алексиев от ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “ пресъздадоха история за двама младежи, положителни другари с общи ползи и фантазии, свързани с огромни триумфи в кариерата си като спортисти. Той тренира футбол, а тя волейбол. Двамата са страшни съперници на тютюнопушенето, само че един ден тя схваща, че нейният другар пуши, пробва се да го разубеди и му акцентира голям брой аргументи за вредата.

Той от своя страна не обръща внимание на нейните думи и декларира, че с това към този момент е съвременен и е част от групата на по-големите. Когато се виждат напълно инцидентно след години, тя му споделя, че е съумяла да сбъдне своята фантазия като състезател, взе участие на европейски шампионати и печели медали. А той й споделя, че преди време е направил неточност и е трябвало да я послуша за рисковете от тютюнопушенето, тъй като това е попречило на спортните му достижения да стане популярен футболист на България.

Проведе се къса полемика с участниците по тематиката за вредата от тютюнопушенето. Инициативата приключи с обръщение „ Живей без пушек “, до което учениците доближиха като взеха решение тематична кръстословица, готова от доброволците на ПИЦ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР