Превалявания ще има из цялата страна, а още сутринта дъждът

...
Превалявания ще има из цялата страна, а още сутринта дъждът
Коментари Харесай

Ту дъжд, ту сняг

Превалявания ще има из цялата страна, а още сутринта дъждът в Северна и високите полета на Западна България ще се примесва със сняг. Температурите ще са съвсем без дневен ход - най-вече сред 0 и 5 градуса.

Атмосферното налягане няма да се трансформира значително, остава по-високо от междинното за февруари.

Над Черноморието ще бъде облачно, тук-там - с валежи от дъжд, в северните региони - за малко примесващи се със сняг. Ще духа сдържан, след обяд - краткотрайно и мощен, североизточен вятър. Максимални температури на въздуха - сред 4 и 7 градуса. Температурата на морската вода е сред 6 и 8 градуса. Следобед вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала, предава "Дарик ".

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа до сдържан, по откритите елементи на Стара планина - и краткотрайно мощен, източен вятър. Температурите ще се намаляват и оптималната на височина 1200 метра ще е към 1 градус, на 2000 метра - към минус 4 градуса.

През идващите дни ще доминира облачно време. С спирания и тук-там ще превалява, най-вече едва и най-вече дъжд, само че в Предбалкана, по високите полета на Западна България, в крайните северозападни и в североизточните региони е допустимо краткотрайно, основно в нощните часове, дъждът да се примесва и да минава в сняг.

Вятърът ще бъде от източна четвърт, слаб до сдържан. Температурите ще бъдат малко по-високи от нормалните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР