Преустановяват се присъствените учебни занятия за учениците от гимназиален етап

...
Преустановяват се присъствените учебни занятия за учениците от гимназиален етап
Коментари Харесай

Гимназии и университети минават на онлайн обучение, затварят нощни клубове, барове и дискотеки

Преустановяват се присъствените образователни занятия за учениците от гимназиален стадий на обучение в цялата страна. Това излиза наяве от нова заповед на здравния министър.
Присъствените образователни занятия в институциите от системата на предучилищното и учебното обучение за учениците от прогимназиален и начален стадий на обучение се организират в сходство с направените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на системата на предучилищното и учебното обучение през образователната 2020-2021 година в изискванията на COVID-19.
 Министерство на здравеопазването: Карантината е идентична за всички, без изключения Министерство на здравеопазването: Карантината е идентична за всички, без изключения
„ Във връзка с изявления в медиите, че продължителността на карантината ще бъде понижена за съответни лица, ви осведомяваме, че по...
Преустановява се обаче присъствените занятия във висшите образователни заведения. Спират и груповите извънкласни действия и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, просветителни центрове, занимални и други, проведени от юридически и физически лица. Изключение се позволява във връзка с дейностите по ползи и занималните за възпитаници от начален и прогимназиален стадий на обучение, които са проведени по метод, който не позволява разбъркване на деца от разнообразни паралелки.
Всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за всички възрастови групи на закрито и намерено също ще се организират без аудитория. Изключение се позволява във връзка с интернационалния шампионат по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на феновете е минимум през две седалки, при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 метра и наложително носене на защитни маски за лице.
Преустановяват се визитите в нощни заведения, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други сходни нощни заведения за развлечения на закрито. Всички заведения за хранене и развлечения – заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе-сладкарници обезпечават физическа отдалеченост от 1,5 метра сред облегалките на най-близко разположените столове от две прилежащи маси, като не се позволяват повече от 6 индивида на една маса.
Всички физически и юридически лица, които са притежатели или ръководят обекти с публично предопределение, търговски, административни или други обекти, които дават услуги на жителите основават организация за надзор на броя на клиентите в съответния обект, като не позволяват повече от 1 човек на 3 кв. м. Преустановява се и организирането на екскурзии и групови визити на туристически обекти.
 PCR пробата на здравния министър е негативен PCR пробата на здравния министър е негативен
Резултатът от PCR пробата на здравният министър проф. доктор Костадин Ангелов е негативен. Това заяви самият той в пост във Фейсбук. О...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР