Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата в София от

...
Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата в София от
Коментари Харесай

Учениците от 5 до 12 клас в София минават на онлайн обучение от утре

Преустановяват се присъствените образователни занятия в учебните заведения в София от на следващия ден, 21 октомври.

Регистрираната заболеваемост в София на 14 дневна база е 812 на 100 000 души, е докладвал шефът на Столичната здравна ревизия доктор Данчо Пенчев на съвещание на софийския действен щаб. Съгласно издадената през вчерашния ден, 19 октомври, заповед на министъра на опазването на здравето присъствените образователни занятия в учебните заведения следва да бъдат прекратени от на следващия ден, 21 октомври.

Актуалните данни за карантинираните паралелки са 4% карантинирани в начален стадий на образование, 7% - в прогимназиален и 8% - в гимназиален. Въз основа на тези данни, както и поради извънредно късия период на въвеждане на заповедта, софийският щаб предлага на министъра на образованието и министъра на опазването на здравето, учениците от 1 до 4 клас в София да продължат присъствена форма на образование най-малко до края на седмицата, а всички останали да преминат на образование в онлайн среда.

Това ще даде опция и на родителите на най-малките възпитаници, които не могат да ги остават сами, да създадат организация, прецизират от Столична община.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР