Преустановява се приемът на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради

...
Преустановява се приемът на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради
Коментари Харесай

Столичната Пета градска под карантина, ще приема само пациенти за диализа


Преустановява се приемът на пациенти в столичната Пета МБАЛ, поради доказани случаи на COVID-19 в лечебното заведение. Болницата ще приема единствено пациенти за диализно лекуване, съобщи БГНЕС.

В цялата база още веднъж ще бъде осъществена съществена стерилизация, гласи заповедта на Регионалната здравна ревизия.

Вътрешното поделение, Пулмологията, Спешният кабинет и Реанимацията в болничното заведение са сложени под карантина незабавно, след определяне на случаи на пациенти с ковид.

Медицинският личен състав на клиники и отделения, които не са под карантина, се слагат под домашна карантина за идващите 14 дни. Те ще се връщат на работа след два негативни резултата от извършено проучване за съществуване на COVID-19.

След два негативни резултата от проучване за ковид, медиците от карантинираните отделения също ще се слагат под домашна изолираност за 14 дни.

Всички пациенти на болничното заведение, настанени в отделения отвън карантинираните, ще бъдат изписани след привършване на лекуването им. Болните от отделения и клиники, които към този момент са под карантина, ще бъдат изписвани, след привършване на лекуването и приемане на негативен резултат от проучване за ковид.

Отделението за диализа на пациенти с бъбречни болести продължава да действа с наличния личен състав, при прецизно съблюдаване на изолационните и противоепидемични ограничения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР