Преценка на президента Радев е кога ще започне консултациите. За

...
Преценка на президента Радев е кога ще започне консултациите. За
Коментари Харесай

Нинова: По-целесъобразно е да има нов бюджет, който да отчита необходимостите за държавата и народа

Преценка на президента Радев е по кое време ще стартира консултациите. За нас по-важно е, че това е належащо време, с цел да приемем бюджета, и още повече обществените ограничения, които са наложителни за тежките месеци, които ни чакат. Ще използваме това време, с цел да търсим единодушие за обществена стратегия в бюджет 2023. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Изненадата от днешния ден е, че макар трите разновидността, които бяха обявени публично като готови от служебния кабинет, в последна сметка няма да има бюджет, а ще има удължение на настоящия. За нас това не е задоволително, тъй като цените порастват, бедността нараства, би трябвало да се усъвършенства бюджетът за 2023 година с увеличение на минималната заплата, а служебният кабинет планува заледяване, с преизчисляване на пенсиите, а служебният планува единствено швейцарско предписание. Ако продължим настоящия бюджет при възходящи цени и инфлация, ще ощетим и народа, и стопанската система. За нас е по-целесъобразно да има нов бюджет, който да регистрира нуждите за страната и народа ", посочи тя.

Нинова добави, че Българска социалистическа партия счита, че решение за предоставяне на оръжие на Украйна би трябвало да мине по комисии.

" Ние считаме, че даването на оръжия на Украйна би въвлекло България във военния спор и ще гласуваме срещу по всички оферти. Ние желаеме спокойно решение на спора по дипломатическия път ", посочи водачът на левицата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР