Прецедент в България – арестуваха кмета на Несебър Николай Димитров

...
Прецедент в България – арестуваха кмета на Несебър Николай Димитров
Коментари Харесай

Прецедент в България – арестуваха кмет и кандидати за местна власт преди вота

Прецедент в България – арестуваха кмета на Несебър Николай Димитров и още четирима а претенденти за локална власт по обвинявания за пазаруване на гласове.

Разследването против тях е по искане на основния прокурор Сотир Цацаров, с решение на Централната изборна комисия.
ЦИК позволи задържането на кмета на Несебър и още четирима души Решението е по искане на основния прокурор
Тук в полицията са извикани нощес арестуваните претенденти за локална власт, трима претенденти за общински съветници, един претендент за кмет на Свети Влас и един претендент за кмет на Несебър – самостоятелният Николай Димитров. Малко преди среднощ са им повдигнати обвинявания за пазаруване на гласове, в три сутринта са конвоирани към София. Всичко е под надзора на Специализираната прокуратура.

Обвиненията към арестуваните са за пазаруване на гласове, а кметът е упрекнат за уредник на незаконната група.
Спецакция против търговията с избор в Несебър Операцията е на КПКОНПИ и спецпрокуратурата
„ В дома на моя доверител и в офиса на брачната половинка му не бяха открити безусловно никакви, което апропо е маркирано и в самите протоколи за изземване нали, че не са открити никакви материали, свързани с обвинението”, разяснява Петър Атанасов, юрист на Николай Димитров.

След задържането в обществените мрежи беше публикувано писмо от кмета Николай Димитров против ръководещите, за което околните му настояват, че е подправено.

„ Съдейки от наличието на писмото, за мен персонално задачата е да се изострят връзките сред Николай Димитров и ръководещите и най-много цитирания получател на писмото господин Борисов”, коза още юристът.

След решението на ЦИК, че смъква имунитета от претендентите за локална власт, Николай Димитров направи протест преди задържането му.

„ Купуването на гласове е закононарушение. Нашият отговор на това масирано пазаруване на гласове, което сме открили на територията на община Несебър, е това следствие. ние не вършим нищо необичайно”, съобщи Сотир Цацаров.
Заради търговията с гласове: Кметът на Несебър и още четирима души към този момент са в ареста Около 3 ч. сутринта арестуваните са конвоирани към София
В идващите дни Специализираният съд би трябвало да реши дали арестуваните ще останат с непрекъсната мярка „ задържане под стража”.

Ако останат задържани, не е ясно дали ще могат да упражнят правото си на глас за локалните избори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР