Прецедент е, че бюджетът за 2022г., който разглеждаме на второ

...
Прецедент е, че бюджетът за 2022г., който разглеждаме на второ
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Прецедент е, че бюджетът за 2022г. няма годишен хоризонт

Прецедент е, че бюджетът за 2022г., който преглеждаме на второ четене, няма годишен небосвод, уточни в пленарна зала финансистът и народен представител от ГЕРБ Кирил Ананиев.

„ Няма човек в тази зала, който да е уверен, че това е първото и само гледане на бюджета. След подписването на съдружно съглашение, съдружните сътрудници обявиха, че от 1 юли ще има актуализация на бюджета. Това е казус в нашата история – преди приемането на бюджета да се готви неговата актуализация, което значи, че този документ няма едногодишен времеви интервал на деяние “, предизвести от трибуната Ананиев. Той подсети, че болшинството чака повече доходи през годината.

„ Вчера при приемането на бюджета на ДОО ръководителят на бюджетна комисия заяви, че тази година ще има извънредно повече доходи от плануваните и допускам, че се базира на високата инфлация. Намираме се в доста комплицирана обстановка, от която можем да излезем по два метода –да се отдръпна бюджета и до края на март да внесе бюджет с годишен небосвод, втори вид е този закон да не споделя Закон за държавния бюджет, а Базов закон за държавния бюджет за 2022г. Моето предложение е промяна на името на законопроекта “, посочи някогашният финансов министър Кирил Ананиев.

В поддръжка на предлагането се разгласи Александър Несторов от Движение за права и свободи.

„ Не на корупцията, нали по този начин “, обърна се Несторов към присъстващия в зала министър председател Кирил Петков. Депутатът от Движение за права и свободи подсети на Петков, че 89 параграфа в преходни и заключителни разпореждания на Закона за държавния бюджет не са съгласувани с Антикорупционната комисия – КПКОНПИ, за заплаха от корупция.

Председателят на Народно събрание Никола Минчев се намеси и разгласи, че въпросът към този момент бил разискван, след което Народното събрание не поддържа предлагането на депутата от ГЕРБ Кирил Ананиев за смяна на името на Закона за държавния бюджет.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР