Претоварване в платформите за дистанционно обучение изправи на нокти учители

...
Претоварване в платформите за дистанционно обучение изправи на нокти учители
Коментари Харесай

Дистанционното обучение на учениците блокира още от сутринта

Претоварване в платформите за отдалечено образование изправи на нокти учители и родители в Пловдив, които с часове нямаха достъп до виртуалните класни стаи и електронните запаси, оповестява " Марица ".

В обстановката на изключително състояние поради ковид от през днешния ден всички образователни заведения минават към отдалечено преподаване.

``
реклама

Пловдив е измежду градовете с най-голяма подготвеност за това, защото вследствие на общинска стратегия от 2016 година досега всички 52 общински учебни заведения имат внедрени облачни технологии. До момента обаче единствено част от тях ги употребиха интензивно, освен това за деца от прогимназиален и гимназиален стадий.

Буквално за две денонощия учителската колегия активизира всички запаси, с цел да се разшири обсегът и да стане допустимо отдалеченото образование посредством новите технологии за колкото може повече възпитаници - в това число от начален курс.

Ударно са основани хиляди сметки на възпитаници, като се употребява платформата на Google - G Suite за обучение. Имейлите и паролите, които ще се употребяват за вход във виртуалните класни стаи, бяха разпратени на родителите безусловно часове преди старта на отдалеченото образование. Щурмът да се влезе в системата провокира усложнения и сривове. В късните часове нощес бе усложнен достъпът до платформата. Блокирал бе и порталът, в който са електронните дневници - различен канал, който ще се употребява за продан на материали и връзка сред учителите, децата и родителите.

Който съумя да влезе във виртуалните класни стаи, се сблъска с различен проблем - липса на достъп до качените от учителите електронни запаси. Отварянето им изисква регистрация в уеб страниците на издателствата, които са създатели на електронните учебници. Още предходната седмица най-големите - " Просвета " и КЛЕТ, оповестиха свободен достъп, както и най-популярният портал за видео уроци Уча.се. Заради големия напор обаче и трите отхвърляха часове наред нови консуматори.

Учителите даваха инструкции до късно нощес на родителите по какъв начин да се оправят с нещо изцяло ново и за самите тях - във Facebook групите на класовете, по Вайбър и по телефона. Джиесемите загряха и от фамилии, които пробват да си оказват помощ едно на друго с прилагане на сметки, регистрации и достъп до платформите.

Директори се включиха с окуражаващи апели в обществените мрежи и групите на учебните заведения - за отговорност и подпомагане от страна на родителите, твърдейки че новият способ ще се хареса на децата, няма да осуети подготовката им, а и ще ги направи по-самостоятелни.

Техническите усложнения обаче провокираха ужас и обществените мрежи преляха от различни оферти. " Просто трябваше да се редуцира пролетната или да се редуцира част от лятната почивка и децата от дребните класове да учат, както би трябвало и където би трябвало - написа майка във Facebook. - Дистанционната форма на образование ще е цялостен неуспех за дребните класове. Освен това огромна част от родителите не са свободни, а тези деца не могат да се образоват сами по този метод. Как да станат учители в този миг? В последна сметка децата какъв брой ще научат и пълноценно ли ще е това? Извинете, само че на процедура нещата не са толкоз лесни и елементарни ". Чу се глас за образователни съботи, когато се възстановят образователните занятия.

Друга предложи всекидневно изпращане на материалите и връщането им на учителя ден за ден или в края на седмицата. Така всеки може да свърши предоставеното в комфортно за него време. " Иначе се получава малко извиване на ръцете. Не може да очаквате чудеса. Да вървим на работа и да учим децата ", гласи нейният пост.

Трудно се съчетава отдалеченото преподаване на дете от дребните класове с работата от къщи на родителя. А когато той е в офиса и дребният възпитаник е вкъщи пред компютъра, бабата мъчно може да се оправи с Google класруум и напътствията на учителите по какъв начин да работи с електронните учебници или пък да сканира попълнени работни листове и да ги връща назад на преподавателя.

Учителите в изключителната обстановка не са в отпуск, в случай че обезпечат 5 часа дневно образование. Отчитането става с поименна форма, в която се вписва предметът, времето на извършено онлайн образование, с кои класове е работено, с кои деца и родители е извършена онлайн консултация, с кого е основна връзка по телефона и какъв брой време е лишило това. Подготовката на електронни запаси и консултациите с сътрудници и управлението по организационни въпроси също влиза в петте часа.

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължи
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР