Претория. Сирил Рамафоса в събота положи клетва като президент на

...
Претория. Сирил Рамафоса в събота положи клетва като президент на
Коментари Харесай

AFP: Сирил Рамафоса се закле като президент на Република Южна Африка

Претория. Сирил Рамафоса в събота постави клетва като президент на Република Южна Африка на тържествена гала, като даде обещание " нова епоха " на фона на упованията, че ще съживи стопанската система и ще се бори с корупцията, предава AFP .
Чуждестранни държавни глави от повече от 40 страни бяха измежду 36-те хиляди души, които станаха очевидци на събитието, изпълнено с помпозност, военни почести и демонстрации на Военновъздушни сили на стадион за ръгби в столицата Претория.
66-годишният водач бе единомислещо определен от Народното събрание на петгодишен мандат, откакто партията му Африкански народен конгрес (АНК) завоюва парламентарни избори на 8 май, заемайки 230 от 400-те места.
АНК получи 57,5% от гласовете, което е най-слабият му резултат, откакто апартейдът бе анулиран преди 25 години.
Рамафоса е профсъюзен деятел, който изигра значима роля в битката за преустановяване на апартейда, преди да стане сполучлив предприемач.
Той е изправен пред сложната задача да се оправи с множеството проблеми на страната - от закъсалата стопанска система, в която повече от една четвърт от трудоспособните са безработни, до престъпността и корупцията, както и собствеността на земята, която остава в ръцете на белите.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР