Претендентът за премиерския пост във Великобритания Майкъл Гоув заяви, че

...
Претендентът за премиерския пост във Великобритания Майкъл Гоув заяви, че
Коментари Харесай

Претендент за премиерския пост във Великобритания готов да отложи Брекзит до края на 2020 г.

Претендентът за премиерския пост във Англия Майкъл Гоув съобщи, че е подготвен да отсрочи Брекзит до края на 2020 година, съобщи ТАСС, като се базира на в. " Сънди телеграф ".

Според изданието Гоув, който в настоящето държавно управление е министър на околната среда, е споделил пред сътрудниците си от държавното управление, че излизането на Англия от Европейския съюз без договорка ще докара до произвеждането на предварителни избори, а вследствие на тези избори на власт ще дойдат лейбъристите и водача им Джереми Корбин.

Позицията на Гоув към този момент се употребява с поддръжката на част от авторитетните последователи на оставането на Англия в Европейски Съюз, като да вземем за пример министърът на труда Амбър Ръд, която съгласно " Сънди телеграф " съществено обмисля дали да не поддържа кандидатурата на Гоув за водач на Консервативната партия и министър председател. Тази позиция на Ръд е в резултат на озовалите се в задънена улица договаряния с някогашния външен министър Борис Джонсън, чиято линия за подтикване на Англия към корав Брекзит Ръд не възприема, написа " Сънди телеграф ".

Майкъл Гоув стана първият политик от лагера на евроскептиците, който не изключва опцията за отсрочване на Брекзит. Тази му позиция обаче не срещна утвърждението на американския президент Доналд Тръмп, който в изявление за в. " Сънди таймс " съобщи, че във връзка с идния избор на нов водач на консерваторите той поддържа кандидатурите на някогашния външен министър Борис Джонсън, на някогашния министър на труда Естер Маквей и на вътрешния министър Саджид Джавид, т.е. на всички претенденти за премиерския пост, които поддържат Брекзит на 31 октомври с или без договорка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР