Претендентът за номинацията на демократите за президентските избори в САЩ

...
Претендентът за номинацията на демократите за президентските избори в САЩ
Коментари Харесай

Александрия Окасио-Кортес подкрепи демократа Бърни Сандърс на първия му митинг след инфаркта

Претендентът за номинацията на демократите за президентските избори в Съединени американски щати следващата година Бърни Сандърс получи поддръжка от изгряващата звезда в партията си депутатката Александрия Окасио-Кортес, съобщи ДПА.

Окасио-Кортес разгласи поддръжката си за 78-годишния американски сенатор на протест в Ню Йорк - първия след инфаркта, който Сандърс получи преди две седмици и поради който влезе в болница за лекуване.

Сандърс, по чийто адрес се показват подозрения, че може да извършва президентските функционалности на тази възраст, сподели на последователите си, че е "готов повече отвсякога " да бъде президент.
Казано ребром, завърнах се, съобщи той.

Сандърс получи позитивни оценки за представянето си в сряда на ефирен спор сред 12 демократи. Снощи обаче беше първият му протест след инфаркта и го употребява, с цел да притегли на своя страна Окасио-Кортес.

В политиката съм от известно време и е мъчно да се повярва доколко за по-малко от година тази жена, най-младата жена, избирана в Конгреса, преобрази политиката на Америка, сподели Сандърс.

Подкрепата на 30-годишната депутатка за Сандърс не е изненада, защото тя бе доброволец в акцията му за президентска кандидатура през 2016 година. И двамата политици показват лявото крило на демократите.

Републиканската партия отговори на поддръжката на Окасио-Кортес със известие в Туитър, в което тя е избрана като крайноляв демократ и не е изненадващо, че е подкрепила Сандърс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР